valf nedir

valfler cok basıt calısma prensıbıne sahıpdırler.
Normalde acık bır valf sec.Baglayacagın borunu capına gore dıslı capını sec.Selenoıd valfın beslemesınıde kafana gore ayarla.Bir anahtar yardımı ıle selenoıd valfi enerjılendır.Valfe enerjı geldıgınde suyun akacaktır.Enerjısı kesıldıgınde ıse kapanacaktır.Yanı basıt bır musluk gıbı dusun ama sadece otomatık acılıp kapanıyor.
 
Arkadaslar veya valfini bilgisayarın paralel portuyla nasıl kontrol edebilirim?Bilginiz varmı?
 
selamünaleyküm... ustam ilk öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekür ederim... acaba selonoit valf ile ventil aynı şeymi...?...(ben ,ikisinin aynı şey olduğunu biliyordum ... acaba doğrumu biliyorum yoksa yanlışmı biliyorum....)
 
örnegin bir su akışında kullanmam gerekecek su bir sıcak bir soguk akması gerekecek ve bunuda valfle yapmam gerekir şalteri açtıgımızda sıcak su akmasi için direk valfe mi gerilim uygulanması gerekir dediniz gibi yani valf çekecek sıcak su oradan akacak yada bir baglanti şemasi falan warmi biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim

Anladığım kadarı ile sıcak ve soğuk su hattına otomatik kontrol sağlamak istiyorsun. Bunun için 220 ac voltajlı(ac kolay bulunabilir old. için) 2 adet 3/2 (yani 3 yollu iki konumlu) selenoid valf seçmen gerekir.bu valflerin girişlerine su hatlarını bağlayacaksın,bobinlerine enerji çekeceksin hangi bobin enerjilenir ise o selenoid açarak suyun geçişini sağlayacak enerji kesildiğinde eski konumuna gelerek suyu kapatacak.
 
valf elektroik bir vana gibidir bi fark yok valf enerjilenince akış başlar.
 
Valf : Akışkanların kontrolüdü sağlayan mekanik devre elemanıdır.2/2 - 3/2 -4/2 -5/2 -/5/3- 6/4 gibi tipleri mevcuttur.Mekanik ,basınç ve selenoid uyarımlı çeşitleri vardır.Valf içerisinde mil veya küre ile konum değiştirilerek akışkanın yönü belirlenir.
 
selamünaleyküm... ustam ilk öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekür ederim... acaba selonoit valf ile ventil aynı şeymi...?...(ben ,ikisinin aynı şey olduğunu biliyordum ... acaba doğrumu biliyorum yoksa yanlışmı biliyorum....)

ikisi aynı şey diğildir.

Valfler hidrolik-pnömatik sistemlerde kullanılan malzemelerdir. Çeşitleri çoktur (basınç kontrol valfleri,yön kontrol valfleri,akış kontrol valfleri vb.)

Ventil ise daha çok mekanik bir malzemedir kendi özelliği ile yada dışa bağlı bir etken ile çalısırlar (Emniyet ventili,termostatik ventil,pnömatik ventil, gibi)
 
ÇOK TEŞEKÜRLER HOCAM SAĞOLUN.....
 
Valf, akışkan içeren tesisatlarda koşula bağlı olarak açılıp kapanan bir çıkış öğesidir. Genellikle akışkan basıncının önem arz ettiği sistemlerde basıncın yükselmesi halinde sistemden dışarıya akışkan tahliye ederek basıncı düşüren ya da acil bir durumda akışkan iletişimini kesen emniyet araçlarıdır. Hidrolik sistemlerde -özellikle uçaklarda olduğu gibi tek bir hidrolik sistemle farklı kontroller kumanda edilen hidrolik sistemlerde- şarta bağlı olarak hidrolik basıncın hangi kumandaya iletileceği de valfler aracılığıyla belirlenir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst