Uzunca Bir Wincc Sorusu

Katılım
7 Ara 2007
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle belirtmek isterim ki sorumun cevabını bulabilmek için bir araştırma süreci geçirdim.Bu araştırma sürecinde yeterli bilgiyi elde edemediğim için sizlere danışmaya karar verdim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar öğrendiğim kadarıyla Simatic manager'in Plc Simülatörü ile Wincc birbirleriyle haberleşebiliyorlar.Yani eşzamanlı olarak bilgisayarda simülasyon yapılabiliyor.Aslına bakarsanız temel sorum bu; bu nasıl oluyor?

Örnekle açıklamam gerekirse;Benim bir tane girişim var.I0.0 diyelim buna.Bu giriş aktif olduğunda çıkışım Q0.0 aktif oluyor.Artı bir de programımdan bir tane timer var.Sonsuz döngüde devamlı 30 sn sayıyor diyelim.

Ben plcsim'de bu programımı simüle ederken aynı zamanda timerımın değerini wincc'de nasıl gösterebilirim?Bununla beraber bir dairem var diyelim Wincc grafik designerda çizdiğim PLC'sim de I0.0'ı aktif ettiğimde bu dairemin yeşile boyanmasını istiyorum.

Böyle bir simülasyon ortamı oluşturmam mümkün mü?Mümkünse bunu tam olarak nasıl yapabilir?

Umarım yeteri kadar açıkca anlatabilmişimdir sorunumu.İlgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
cok rahat yapabılırsın maıl adresını ver sana ornek program gondereyım ıncele..
 
slm..casonmtk kardeş banada bu programı yollayabilirmisin..teşekkürler..
 
bunun için fazla kafa yormaya gerek yok.. plc simi çalıştırabiliyorsan sorunun çözülmüş demektir. wincc projeni yap taglarını oluştur plc ile haberleşme ayarlarını yap ve sonra wincc projeni çalıştır ve plc simde yaptıgın değişiklikleri winccdede göreceksin.Buraya bir örnekte koyuyorum wincc ve simulatoru çalıştırınca başlayaca.
 

Ekli dosyalar

  • örnek.rar
    572.5 KB · Görüntüleme: 9
slm..casonmtk kardeş banada bu programı yollayabilirmisin cok lazım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst