Uzun Menzil İnternet Aktarımı

Katılım
10 Ağu 2015
Mesajlar
57
Puanları
1
Arkadaşlar internette bir çok ilanda 100 km menzile sahip, 5km çeker gibi bir çok ilan var.
İlanda 100km yazıyor ama bir bakıyorsun tüm enerjisini usb den alıyor :). Bence çok komik bir durum.
Yani özellikle rf sistemlerle yoğun bir şekilde ilgilenen biri olarak burak 5 km yi 1 km ye 10 mbps hızında bir veri aktarımına yetmez diye düşünüyorum.
Örneğin dorji ve nicerf in 27 dbm lik bir çok modülü ile birbirini görecek şekilde iken (Verici Gücü 27dBm = 500mW ,Alıcı hassasiyeti: -117dBm) 3-3,5 km yi geçemiyorum.
Bu yüzden bu tarz ürünler bana bir türlü inandırıcı gelmiyor.
Hatta bunlara ne kadar inanmasamda çok fazla ilanda yer almaları yüzünden denemek istedim ve edup ed-w14 aldım.Ama aynen beklediğim gibi leptopun 3 diş çektiği internek bu antenle 4 diş çekti :).Ama sözde 20 km çekim gücüne sahipti.

Yani diyeceğim o ki bir çok ilanda çok yüksek menzillerle wifi aktarılacağı yazmasına rağmen %98 i palavra.
Ve ben 3-5 km ileriye evimdeki interneti aktarmak istiyorum.Bunu yapanların olduğunu ve çokda verimli olduğunu duydum.
Ve bence mantıklı olan sadece alıcıyı veya vericiyi güçlendirmek yerine bir biri için üretilmiş güçlü alıcı ve veriçi ile bu menzillerde performans alına bileceği kanatindeyim.

Bu konuda tecrübe fikri olan arkadaşların önerilerini bekliyorum.
 
Şu ürünü bir incelermisin arkadaşım, doğru yapılandırdığın ve cihazların bir birini gördüğü taktirde sorunsuz haberleşiyor ancak dediğiniz gibi 100KM de 10 Mbps hayalden ibaret. Bu cihazlar Normal Wi-Fi frekansında çalışmadığı ve 5Ghz üstünde çalıştıklarından başarım fazla, yaşadığım deneyimlere göre işin sırrı kullanılmayan boş temiz frekans bulmakta ve maalesef bu biraz zahmetli olabiliyor.

Ürün linki : http://www.ubntturkiye.com/product/54/ubnt-nano-station-loco-m5.html
 
USB ile kilometrelerce internet almak mümkün değil, arada güçlendirici cıhazlar olması lazım, 20 Volt trafo ile falan çalışsa anlarım ama 5volt biraz zor 10 KM mesafe için en az 30Watt kuvvetinde bişey lazım 2.5 GHz de dalgalar lazer gibi kırılır,üstüne çıktıkça daha da kırınıma uğrar Wifi haberleşmesinin 12 kanal dan ibaret olduğunu ve bir çok binada wifi modem olduğunu hesaba katarsak sinyal her binada zayıflacaktır, bu da şehiriçi gibi bir yerde bu mesafeler yalan olacak demek olur. Bu sistemler en çok kırsalda işe yarar ama wireless ler arttıkça sinyal karmaşası sorun olacaktır. evden bu şekil internet çekmek yerine Türkcell,Türk Telekom gibi şirketlerden vın modem almak daha mantıklı ve akılcı çözüm olur yoksa öteki türlü elektrik faturasına da sağlığına da yazık.(uzun süre wifi dalgalarına maruz kalmak Beyinde ur yapıyor)
 
Bir dönem bende wifi hastalığı vardı. Bir cihaz alayım kurtulurum diye düşündüm. Sonradan öğrendimki belirli bir mesafenin üzerindeki wifi alıcı/verici lerin yurt içine sokulması yasakmış. Bu da demek oluyor ki bu memleketde satılan ürünler extended bir yayın gücüne sahip olamaz ! Madem burda yok yurt dışına çıktığımda alırım olur biter fikrini gerçekleştirdim. Tamam aldığım ürün net 1km uzaklıktan extra bir şey yapmadan yayınlara bağlanıyordu. Yayın gücünü gördüğümde "hah buldum ben lazım olan ürünü" derken bir baktım ki 8 yıl önce 550tl ye aldığım ürünün maalesef Monitör modu yokmuş(Normalde var ama kapatmışlar).
Peki bu piyasada satılan AP ler nasıl yapıyor bu işi diye düşündüm. Biraz yayın akustiği hesabı , biraz da kaliteli ürün ve sonuç "on numara !" .

Normalde bu linkteki ürünün çıkışını ethernete dönüştürüp çatıya koyarsanız mübalasız 500-750 metre mesafede nominal bir hızı sağlayabilirsiniz. Anten yapınız, @macix dediği boş frekans, yayın akustiğiniz gibi birçok etken var. Bir alıcı verici sistemi tasarlarken 2 tane yapmak zorundasınız biri monitör yapıp sistemin sağlıklı haberleşmesini için gerekli taramaları yapacak diğeri ise yayını üzerinde tutacak, tabi bu görevleri yönetecek/aktaracak bir işletim sistemi (muhtemelen findows olabilir, ahahahahaha :) ) gereklidir.
Bu işler için yazılmış özel dağıtımlar bile var !
 
4,2km de 98mb veri hızını tp link cpe 210 ile kullanmakta yım. Karşılıklı 2 adet ile sıkı bi veri transferi yakalarsin. Ben ip kamera larda kullanıyorum. Yada 1 adet cpe 210 ile yayın yap 7200 ile yayını pc ne al hatta 7200 e 2409 anyen takarsan daha kararlı bi sinyal alırsın tabi bu ekonomik olan. En iyisi karşılıklı 2 adet cpe210 kullan çok memnun kalırsın. Boş kanal yakalama derdin de olmaz çünkü cpe pharos kontrol özelliği extra bi secenek olarak test mode özelliği sunuyor yani 2 cihazı 18. Kanala al ve kullan. Bu kanala kimse parazit bile yollayamaz.

Sent from my SM-T230 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst