Uzun bir uğraştan sonra İlk cnc Fikrilerinizi alabilirmiyim ?

sigara içmeyin.
gereksiz ilaç kullanmayın..
(ilaç sektörü en çok ülkemizden para kazanıyor bilin)
 
ilac kas agrısı vardı,şükürler olsun şimdi bi sıkıntı yok. sigarayıda 36 saatte bir pakete düşürdüm ,öncesinde 24 saatte 2 paketti :)
Bu arada TB6600 ün voltajını 36 volt'a çıkardım şimdi daha kararlı çalışıyor testlerim hala devam etmekle beraber motor tuning ayarlarını en iyi performans ı aldığım seviyeler
X= 641 1350 500
Y=644 2700 750
Z=633 1400 500 yaptım
24 voltta bu oranlara hiç çıkamamıştım..

motor ısınması yok oldu bu gece tüm testleri bitiririm sanırım adım kacırma düzensiz ses takılma Vs vs onları takıp edicem ..
 
osman bey bende sizin karttan kullanıyorum ama 4 eksen olanı. benim makine sieg x3 masaüstü freze idi onu cnc ye çevirdim. motorları direk bilyalı mile değilde kayış kasnak kullanarak bağlamıştım. kayış kasnakta 1/3 oranında (motorun gücü yetmez diye) bir hız düşürme yapmıştım. ama o zman makine 400mm hızın üzerine çıkmıyordu motor kilitleniyordu. daha sonra oranı 1/1 yaptım şimdi makine 800 mm hıza rahatlıkla çıkıyor. kullandığım motorlar 57bhh82 2.2 Nm lik nema 23 motor.
 
n motorlarınız benden 1 üst model bende 15 kg tork var iken sizinkinde 24 kg tork var (zaten anladığım kadarı ile) en büyük sıkıntım step motorlarım biraz zayıf kaldı ..neyse araştırmalarımda çok iyi yol aldım..şimdiki hedefim artık ufak kesimler sonrasında oyma işlemleri ve eksen kayması sorunu varmı, uzun süreli işlerde motor ısınma sorunu varmı vs vs gibi olayları incelemek ..ama sorun yaşar isem step motorları tork u yüksek motorlarla değişştirmek.. 36 v verdim stepler ciddi anlamda kendini topladı şimdiilk ...
 
microstepleri 1/8 yapıp hızını öyle denediniz mi? Kullandığım tb6600'lerde en yüksek eksen hızlarına 1/8 microstepte ulaşabiliyorum.
 
Evet 1/16 dan 1/8 e düşürüp test ettiğimde bir fark oluşmadı ..tekrar geri aldım ama şu an için bir sıkıntım kalmadı dünde joistik ilave ettim sisteme,şimdi sadece görünen Y eksen kızaklarını desteksiz kullanmıştım,o yüzden -Z ve +Z eksenlerinde -2 0 +2 mm esneme var onuda destekli kızak kullanıp gidereceğim. 25 mm destekli kızak ile değiştirip bu olayı halledebeileceğimi umuyorum şu an başka bir proglem' im kalmadı ..lakin montajı mecburen evde yapmıstım daha tam olarak bir işlem yapmadım yakında çalışma alanıma makinayı götüreceğim ve inşallah proglemsiz calışan videosunu gönderebilirim sizlere :)
 
cnc makinamı vakit buldukça en iyi ayarlara getirdim en son nema 23 de proglem yaşamıtım ama 6 kablolu nema23 üm yüksek tork olarak ayarıydı sonra yüksek hız olarak ayaraladığımda hız sorunu kalmadı ama şimdi test yapıyoruml ara sıra nema23 atlama yapıyor sebebi ne olabilir videusunu ekliyorum

sesin çok güçlü olma sebebi atlamanın duyulması için telefon nema23 e dayadam..yoksa cnc şu an atlma hariç hiç ses yapmıyor dışardan duyulacak şekilde...
 
bu kadar düşük hızda nema23 2.2nm lik bu motor sesten anladığım kadarıyla atlama yapıyorsa büyük ihtimal motorda bir sıkıntı olabilir.
atlamayı ölçebilme şansın var mı ??
mesela 100mm git dediğinde tam 100mm mi gidiyor ??
farklı eksenlerin motorunu takarak dene ya da farklı eksen sürücüsünde motoru dene. belki sürücüde sorun olabilir.

hız da sorunum kalmadı demişsin ama eğer bahsettiğin hız buysa büyük bir sıkıntın var demektir.

aynı motorları 24v ile beslediğim sürücülerle maks 5500-6000mm/dk hızlarına kadar çıkabiliyorum. sonra takılıyor. ama hiç düşük devirlerde böyle bir sesle karşılaşmadım.

büyük ihtimal sürücü ya da motorda bir sıkıntın olabilir.

not: mekanik olarak her şeyin düzgün, eksenlerin kasıntısız olduğunu varsayıyorum.
 
ufak tefek aksaklıklarım kaldı,
elle kontrolde velocitly 3500 leri gördüm mach3 frekans limit seviyesini geçti uyarısı bile verdi... su an 1400 e ayarladım (acceleration ayaraları 350 ) hala test ediyorum..
ancak bir demo kesim işi verdiğim de işi bitirirken proglem yok fakat iş bitip home yapınca takılıp kalıyor o yüzden 1400 leri test ediyorum..
Artcamda kesme hızını şu an 250/500/750 olarak test ettim .az önceki videodan sonra panonun içine koyduğum inverter'in voltajını kesip denedim.
artcam kesme hızı 500 seviyesinde test ettiğim 3d demo kesim'de X exsendi atlama düzeldi gibi...step motor ısısı 40 -50 derece gibi 5 saattir çalışıyor..
su an yorum size cevap yazarken .. kesim devam ediyor .ama kesime ara verip yeniden Artcam kesme hızı 750 de oluşturduğum dosyayı kesime verdiğimde her exsende ara sıra bu atlama sesini duydum .. su an kesme hızı 500 olarak ayaraldığım 3d kesim dosyasını tektrar kesime verdim 10 dakikadır atlama sesi duymadım 2 saat daha takıp edicem ...
Atlamayı ölçmedim makinayı evden çıkartamadığımdan daha kesme nasip olmadı o zaman kontrol etmek istiyorum doğrusu öyle olur diye :D:D:D
yinede beni tatmin etmeyen birşeyler var içime sinmeyen inşallah çözülmeyecek bir şey yoktur..
ve bir soru daha 34voltla besliydi su an 24 yaptım tekrar 34 volt vereyimmi tb6600 de sıfır ısınma var ...
 
arkadaşım benim kullandığım sürücüler m542 her motorun ayrı sürücüsü var.

senin sürücülerin kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa onu kullan.

spindle ın inverter ı nı çalıştırıp dene bir de çalıştırmadan dene.
belkide motor kabloları spindle dan etkileniyordur.
o yüzden motor kablolarını çok kablolu çok damarlı liycy tarzı hareket kablosu ile kablolamanız gerek..
bu kablonun içinde blendajlı olması gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst