Uzun bir uğraştan sonra İlk cnc Fikrilerinizi alabilirmiyim ?

osman1970

Üye
Katılım
31 May 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Konum
Ordu
Arkadaşlar Uzun süredir Yazdıklarınızı takip ediyor ve zevkle okuyorum yazdıklarınızdan yola cıkarak ilk CNC makina'mı yapmış bulunmaktayım...cnc yi yapmakta her hangi bir amacım yoktu,ama elektronik ve mekanik konusunda tecrübeli birisi olarak ara sıra yapmaktan zevk aldığım hobilerim arasındaki bir projeydi ve hayata gecirdim....(Bir kaç eksik kaldı ) yapımın her aşamasında resimlediğim bir imalat,tabi yaptıkca bazı hatalarımda ortaya çıktı,(Yardım alacak kimse olmadığından) TB6600 kart Çinden aldım.metal gövdelerin çizimini kendım yaptım ve cnc de işlettim,hatta sık seyyahat ettiğim için kimisi istanbulda kimisi gebze'de kimsi orduda :) Z ekseni montajdan sonra geri sökmek işime gelmediğinden Alt tablayı toz boya ile boyattım sadece :) ilkd efa burada resimlerini paylaştığım montaj hakkında bilgilerinizi alabilirmiyim ? :):)

DBLa83.jpg

m4Vnr4.jpg

Er7Zzg.jpg

MozrL2.jpg

qjgrPQ.jpg

R1aj2j.jpg

kG25mm.jpg
 
Forumu takip ediyorken nasıl yardım alabilecek kimse olmaz orası garip geldi :) Güzel yapmışsınız elinize sağlık ama alt kısmın köşe birleştirmeleri değişik olmuş :)

Hiç yoktan kızakları alt destekli yapsaydınız daha iyi olurdu.
 
Sizi takdir ediyorum, bende bunu sonradan anladım.kızakları muhtemelen değiştirecem,20 link ve destekli ama ilk önce yinede testlerini bitirip kontrol etmek istiyorum,eğer esneme yapar ise bir işe yaramaz zaten.
 
Sanıyorum ki; en doğru sonuçlar, test edince çıkacaktır. Alt gövde saçları kaç mm, miller kaçlık, motorlar kaçlık, TB6600 aliexpress den mi aldınız? Kaça geldi? Paylaşırsanız yeni başlayan bizler için faydalı olur. Güzel görünüyor elinize sağlık...
 
Esneme yapacağı aşikar ama madem yaptınız deneyin ona göre şekillendirirsiniz aklınızda.
 
Vidali mil 16 Mm 1605 Miller kızaklar 16 mm ,şimdi yapsam aynısından,20 mm destekli harici kullanmazdım,motorlar nema23 57BYGH303 (EMA 23 Frame Size (56.4 x 56.4mm), 1.8° Step Angle, Torque-Up to 15.0 kg-cm) kasada kullanılan malzeme 10 mm aliminyum.TB6600 Çinden geldi ,türkiyede çok pahallı,Gövde çizimini kendim yapıp montajladıkca devam ettim.exenlerde boşluk yok.bir tanesinde 0.25 mm boşluk vardı niş kullandım.ama en buyuk sıkıntı vidali millerin başlarını tornaya verdiğimde yasadım tornalama esnasında miller eğilme riski yaşıyor.çok uğraştırdı. Y ekseninde 20 mm Vidali mil kullnılmalı kesinlikle. Spindle 0.75 wat alacaktım..konuya hakim olmadıpğımdan ödemeyi çıkardığımda 0,75 ellerinde kalmadığından 1.4 Kw gönderdiler (aslında onu almak istiyodum ama inverterle birlikte bütçemi aşıyodu şans işte):D esneme konusun gelincede sert malzemede ince çalışma yapıcam esneme yükünü tespit edicem ona göre hareket edicem ama Cnc yaparken kullandığım malzeme nın ağırlığı esnemeyi azaaltacağını düşünüyorum mesela spindle motor bile 4.9 kg :D esneme olsa bile yukarı hareketli olacağını tahmin ediyorum..şimdilik bu kadar..
 
Oturma odasında sanki bu cnc toplamışsınız her halde bir atelyede toplasanız 5 eksen cnc toplardınız gibi duruyor inşaallah makineniz sorunsuz çalışır
 
:):):) Evet bir kaç defa monte ve demonte yaptım, son montaj esnasında geceleri montaj yapma çalışmasında evde çalıştım, spindle motorunu yeni taktım ama daha inverter ini almadım önümüzdeki hata gelecek,o zaman evden çıkarmam gerekiyor :D:D
 
İlk burada soruma cevap aramak istedim yeni konu açmadan yardım edebilirseniz sevinirim..sorum TB6600 kartın limit swiş ve ve spinder motor yol verme (kart yurt dışından geldi yanında ne kullanım klavuzu nede cd gelmedi )

Ly7Wkj.jpg



kart üzerinde limit swişler için 5 adet giriş mevcut

1:limit swişler x- x+ y-y+ z-z+ 6 swih
2:Acil stop
3:home swishler 3 swish
bağlantıyı nasıl yapalıyım ?

r3BoW7.jpg


diğer sorum spinle ve inverter bağlantısı sanırım bunu röleler aracılığı ile yapıcam bu konuda hiç bilgim yok
ve son sorum

7qEr95.jpg


üstteki resimde soket in amacı el kontrolü için port ,ama buraya lcd ekran bağlandıgını da biliyorum böyle bir lcd ekranı biz yapabilirmiyiz?
ve bu kartta bilmediğimiz özellikler hakkında bilgi alabilirmiyiz

P04Z89.jpg


yukarıdaki resinde swish ayarları nema 23 step motor kullanıyorum 24v beslem ile

gqzJd3.jpg
 
Tb6600 diye ararsan pdf e çok rahat ulaşırsın. Sorularının tüm cevabına ulaşırsın. Ekran içinde hazırı satılıyor. Yapılır mı kısmı senin tecrübene kalmış abi. Zaten mach3 de göreceksin o ekranda göreceklerini ekrana gerek var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst