uzaktan su seviye Kontrolü

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Merhaba arkadaşlar
kontrol kalemi iOS Uygulaması apple Store dan kaldırıldığı için iPhone uygulamasından foruma giremedim uzun süre. Şimdi de normal Web sayfası üzerinden girdim. Umarım yanlış yere yazmadım.
Fikrinize ve bilginize başvurmak istediğim bir husus var . Bağ evim de dalgıç pompanın kumanda panosu ile su depom Arasında 50 metrelik bir mesafe var . Bugüne kadar hep manuel olarak depoyu doldurdum ( pano üzerinden şalteri açmak ve depo dolunca kapatmak sureti ile). Bu işi çok basit ve ucuz bir şekilde kablosuz haberleşerek depoyu dolu tutacak , su kullanımı oldukça pompayı otomatik çalıştıracak kablosuz bir sistem nasıl yapabilirim ? Bilgilerini paylaşan , fikir veren Arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim .
 
2 kanallı rf kumandalar yeterli olur, bir kaç ek eleman devre de şart olacaktır, şamandıra, buna bağlı sensör için reed röle, hall vb. verici tuşları için one shoot aklmıa gelenler, arkadaşlar da fikir belirtir. (zamanım kısıtlı kusura bakmayın) Saygılarımla.
 
Çok teşekkür ederim. Vakit ayırdınız Sağolun
 
http://s.aliexpress.com/YZBNBRbu
AC220V RF Wireless Mini Switch Relay Receiver Remote Controllers For Light switch With White Waterproof Transmitter


Şimdi bu ürünü buldum . Bu cihazı 1. Seçenekteki gibi çalıştırıp ( basınca Basılı kaldığı müddetçe ON, bırakınca OFF ) panoya monte etmeyi, depoya da koyacağım bir seviye sensörünün çıkışlarını bunun kumandasındaki push buton yerindeki uçlara bağlamayı düşünüyorum. Siz ce uygun mu arkadaşlar ?
 
buldugunuz alıcı pek kaliteli bisey degil,mesafede sorun yasayabilirsiniz.Mümkünse superheterodyn alıcı modulu olan daha kaliteli bir ürün secin.Türkiyede yerli üretim olarak kontal elektronik ve udea denen firmalar var.Bunlara bakmanızı tavsiye ederim.
 
50 mt mesafeden açıp kapatır eğer yazılan verıler doğruysakı yağişli havalarda sorun çıkarabılır bence
 
@tekin126 abimiz bu kablosuz çözümler hakkında uzmanıdır bende bir şeyler söylemek istiyorum böyle işlerde masraftan kismayin çünkü emniyet birinci planda olacağı için atmosfer olayları kar yağmur sis bu rf yi olumsuz şekilde etkiliyor yani çekim mesafesi önerim daha kaliteli ve emniyetli modül kullanmanız yukarda arkadaş firma isimlerini vermiş delcom un ürünlerinede bakmanızı tavsiye ederim.
 
Teşekkürler
 
Decomrf izmir firmasını internetten bul. Adamlar yapmış
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,467
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst