uzaktan kumandalı garaj kapısı

mehmetanla

Üye
Katılım
3 Ara 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar herkese selamlar mevcut garaj kapısını uzaktan kumandalı sisteme dönüştüreceğim
sizlerin tavsiye ettiği bir alıcı cerici set kiti var mımarka model fiyat aralığı nedir? ayrıca emniyet amaçlı kapı arasına çocuk hayvan sıkışmaması için foteselli sensör koymam gerekiyor bu ürünün hazır kiti varmı ?bu konuda sizlerden teknik destek istiyorum
selamlar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
eğer hazır aramıyorsan Bunu Kendin Yapcaksan Sensörler Hariç Fazla Bişey Tutmaz. Ama Kapı Yukardan Aşşagıya İnerken Altına Uzun Basınc Sensörü Koyman Lazım. Bnm Staj Yaptıgım Fabrikada Öyleyli. Alttaki Lestiğe Elle Bile Dokunsan Kapı Yukarı Kalkıyodu
 
Uzaktan kumanda için, Otomobillere takılan uzaktan kumanda kiti işinizi görür.
Kapı altına sıkışmayı önlemek için. Foto elektrik sensör (Bu sensörün Cisimden yansımalı, Reflektörlü, Karşılıklı tipleri var) kullanabilirsiniz. Hemen her markanın bu sensörlerden ürünü var (Siemens, Omron, Schneider v.s.)
 
foto elektrik sensör katılıyorum. benim çok işimi gördü.
 
Uzaktan kumanda için UDEA nın arx34 ile birlikte anahtarlık şeklindeki RF verici kitlerinden kullanabilirsin.
 
yerli malı arla rf alıcı vericilerini kullanabilirsin çok verimli ben kullandım
kolay gelsin
 
Yerli üreticileri desteklemek lazım.
White Rose veya Akgüller olarak nette bakarsanız, Karaman merkezli bir firma karşınıza çıkar. Eskiden İtalyan Lifeguard İthal ederlerdi. 2 sene kadar oldu sanırım kendileri üretmeye başladılar. Sistem, mekanizma güzel lakin elektronik kısımda life veya Bft kalitesine gelemediler henüz.

Kumanda için ise Kontal veya Udea yı tavsiye ederim. Özellikle udea amatörlere ciddi destek sağlıyormuş diye duyuyorum.
 
Kesinlikle katılıyorum yerli üreticileri desteklemek lazım , fakat yerli üreticilerinde kendilerine biraz çeki düzen vermeleri lazım. 6-7 senedir bu işin içindeyim , söylediğiniz firmanın uzun süre distribütörlüğünü yaptım. Sürekli arızalanan elektronik kartlar , redüktörler , yetersiz teknik destek , kesinlikle olmayan garanti , ve kafadan sallama 10 yıl parça bulundurma garantisi, ... 2 sene önce aldığım malzemenin şu an yedek parçası yok kendin yaptır demeleri gibi... Üstelik kesinlikle bayilik sistemleri yoktur , çoğu zaman kendileri de bayi ile rekabete girerek daha düşük fiyatlarla son kullanıcılardan işi alır. Lifeguard dediğiniz markayı düzeltiyorum , Aslı Life 'tır. Yanakayar serilerinin modeli Acer , doksan derece kapı motorları serilerinin modeli OPTIMO ve tavana açılır kapı motorları modeli PROBO 'dur. Life dediğiniz firmanın elinden başka ithalatçılara geçmiştir ve bir süre sonra yanayakar motorlarda yürüme problemi (sargının ataleti) yüzünden piyasada silinmiş gibi birşeydir. Dediğiniz firma Life motorların birebir aynı kopyasını yapsa da , yinede kalitede dediğiniz gibi hiç başarılı olamamıştır. Kumanda ve fotosel sensör (bir zamanlar kontal sensörlerde de röle yapışık kalması problemi vardı) kullanılabilir.

Bft marka italyandır , ürünlerinin çoğu iyidir. (sectional kapı sistemleri motorları encoderli olmalarından dolayı coğu zaman montajdan sonra sorun çıkarır.) Birde bir türlü anlam veremediğim 600 kg 'lık motorların çıkış dişlilerini değiştirerek 800 kg yapmaları ... motor aynı , redüktör aynı , sistem birden bire 800 kglık oluyor , hiçte mantıklı değil...

Bunları neden söylüyorum ? Keşke yerli üreticiler düzgün çalışsalardı da , bizlerde yabancılara para kazandırmak zorunda kalmasaydık ... O yüzden siz iyi araştırın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst