Uzaktan Kumandalı Engelli Asansörü

Katılım
4 May 2013
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
35
Arakdaşlar daha önceki konularımda da balirttim bir asansörüm var ve kablolu bir kumanda ile indirip çıkarıyorum.Sürekli birileri yanımda olmak zorunda oluyor.Ben bunu tamamen kendim yapmak için bir rf uzaktan kumandalı yapmak istiyorum.Kaç elektrikçi eletronikçiye gittim, parçayı satabilecekleri ama montaj hiç bir şey yapamacaklarını belirttiler.Ücretli dahi kimseyi bulamıyorum yapacak.Sizlerden ricam tam olarak alacağım parçayı ve kablolu kumandanın içini açıp bana bağlantı kablolarını yapabileceğimi anlatabilecek birileri var mı? kendim yapmaktan başka çare yok. İstanbul ümraniye de ikamet etmekteyim veya tavsiye verebileceğiniz bir yer varsa oda olur.

elektrikli vinçim de bunun bir benzeri kumandası aynın bunun gibi.
Po2856.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hocam baglantilari zor degil yardimci oluruz tabiki.alici ve verici gerekiyor.
Alicinin role cikislari olur asagi ve yukari yonler icin.bu kablolu kumandanin bagli oldugu bi kart falan vardir yada role .kumandanin uzerinde bulunanbutonlarin bagli oldugu yerleri sokup oraya alicinin role role cikislarini baglayacaksiniz.gerisi ayni.siz vericiden sinyal gondereceksiniz atiyorum asagiya basacaksiniz.alici bunu algiladiginda asagi yonu icin kullanilan roleye cikis verecek.
Siz kumanda bulduysaniz markasini kodunu falan yazin bi inceleyip baglanti hakkinda bilgi verelim.bi de vincin kumanda sisteminin de fotosunu koyun.
 
Karadeniz bölgesinde olsanız yardımcı olurdum. Yardım için yerinde görmek en güzeli.
 
Size lazım olan 2 kanallı uzaktan kumanda seti, 2 adet kontaktör lazım. Hatta güvenlik için asansör rayinin alt tarafına limit anahtarı konulursa çok güzel olur.
 
Robotistan sitesinden 2 kanal rf alıcı ve ikili role kartı al yada aldiysan aldigin ürünlerin bilgilerini gonderirmisin bağlantılarını çizelim basit
 
En önemli husus: Güvenliği Sadece Sınır anahtarına yada emergency buton gibi kumandasal önlemlere bırakma. Kontaktör ana kontakları bir yapışırsa eller yukarı olursun. Ana şalter açtırma bobini yerleştir ve bu özel emergency butonu üzerinden bobini enerjilendirip şalteri açtırarak tüm sistemin enerjisiz kalmasını sağlat.
Gerisi basit devre dizaynı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,099
Mesajlar
914,961
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst