UZAKTAN kumanda ile 12v lamba kontrolü ?

piskooo

Üye
Katılım
18 Ağu 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
selamun aleykum
Ben araba lambasın yani herhangi 12v luk lambayı uzaktan kontrol etmek istiyorum bana yardımcı olur musunuz? teşekür ederim.
 
12 v dc ile çalışan RF'lı alıcı-verici devresi olan 2 adet basit devre ile bu yapılabilir.Yalnız,alıcıdaki çıkış sinyalini dönüştürüp sürekli hale dönüştürecek ek bir röle veya kontaktör de gerekebilir,alıcının çıkış özelliğine bağlı olarak tabi.

Far lambaları, uzun-kısa far lambası rölesiyle yakılır bildiğiniz gibi.Siz RF alıcının çıkışındaki anahtarlamayı,yani dolaylı sağlanan elektriği,bu röleleri devamlı elektrikle çekili tutacak şekilde düzenleyecek,yani elle kumandaya alternatif paralel bir kumanda yapabilen bir sistem yapmış olacaksınız.Diğer 12 v.dc. ile direkt anahtardan yanan lambalar(Şehir içi ışıkları gibi)bu röle kumandasındaki gibi bir ayrı besleme yapmadan,12 v.dc.yi doğrudan doğruya alıcının mevcut çıkış anahtarlamasıyla sürebileceksiniz.İşin prensibi,mantık şeması,yani lambaların uzaktan yakılması işlemi bu şekilde olacaktır.Devrelerin mantıklı çalışıp işlevini tam görmesi,biraz da sizin araştırma ve gayretlerinizle olabilecektir.Kolay gelsin.
 
denizelektronik.com da aradığın ürünler mevcut
 
bilginiz için teşekürler ama bana devre seması lazım sizde varsı paylaşırmısınız?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst