Uzaktan kumanda devresi!!!

asad

Üye
Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikler iyi çalışmalar dilerim arkadaşlar hepinize bana gereken uzaktan kumanda ile start stop olacak bir devre benim kendi kullandıgım bir sulama tesisatım var ve ona uzak bir mesafeden start ve stop yapmayı düşünüyorum bunun için hengi bilgiler lazım ve hangi malzemeler lazım bilmiyorum sizden istegim yardımcı olmanız kullandıgım derin kuyu pompası için 55 kW lık 500 mt mesafeden kumanda ile çalıştırıp durdurmak ilgilendiginiz için hepinize şimdiden teşekkür ederim saglıcakla kolay gelsin arkadaşlar...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu iş için değişik uygulamalar yapılıyor.Ben Phoenix RAD-ISM-2400-SET(RADİO LINK) ile böyle bir uygulama yaptım ve sorunsuzda çalıştı.Biraz pahalı bir ürün.hem dijital hem de analog sinyal gönderebiliyorsun.Ayrıca şimdi internette bir sürü marka ve ürün var maliyeti daha düşük olan.
 
ilgilendigin için teşekkür ederim örnekler verebilirmisin?
 
arkadasım uzaktan kumanda devresi yapmaya uğraşma aşağıda verdiğim sitede 40 TL den başlayan hazır kitler var.220V ile çalışıp kumandasıda var çıkışında da 220V elde ediyorsun.
Eğer motorun 220V ise araya bi sigorta bağlayarak motoru çıkışa bağlayabilirsin.
motor 380V ise çıkışa kontaktör bağlayıp kontaktörün güç kontaklarına 380V verip çıkışını da motora bağlayıp bu işi halledebilirsin.

SİTE adresi:dELAb - Uzaktan Kumanda Sistemleri

REMOTE_CONT_1CH_DECODER_BOX.jpg
 
Arkadaşlar bende sizden yardım istiyeceğim :) elektroniğe yeni başladım tabi merakla şimdi bir tekstil firmasında tekniker olarak çalışıyorum uzaktan kumanda ile 4 adet röleyi kontrol etmek istiyorum yani 4 kanallı IR devresi röleler 6-12-24 V herhangi birisi farketmez devreye hangisi uyarsa internette baya araştırdım ya pic li devreler var yada entegrelerii bulunamayan devreler var bu konularda uzman,yetkili,bilgili abilerimden arkadaşlarmdan yardım istiyorum mesafe aralığı 10 bile metre olsa yeterli. şimdiden güzel emeklerinize teşekkür ediyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst