Uzaktan Kontrollü Lamba Nasıl Yapabilirim?

redali

Üye
Katılım
4 Mar 2014
Mesajlar
83
Puanları
1
Merhabalar bugün yatarken durduk yere aklıma geldi yattığım yerden odanın lambasını kapatmak, gece lambasını açmak gibi :) ufak bi araştırma yaptım akıllı duy vs varmış ama bi proje buldum ve gayette güzel fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum.

RC Dimmer - Dmitry Grinberg bu linkteki projeyi yapmak istiyorum ama bu kumandaya 2 adet kontrol olması lazım biri normal lamba biri gece lambası (240V kaldırması gerekli sanırım 1 devrenin) toplam 6 düğme edecek 2 alıcı devre 2 verici devre gibi bunu nasıl yapabilirim hangi malzemeleri almam gerekiyor ve nasıl bir devre şemasına ihtiyacım var sanırım birde pic programlama ile yapılıyormuş ama bunla hakkında bi bilgim yok.

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden yardım edicek arkadaşlara teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bunu yapmak için pic programlayıcıya ihtiyacın var .alıp takarsan çalışmaz. Iki alıcı vericiye gerek yok tek verici tek alıcı yeter
 
Bunu yapmak için pic programlayıcıya ihtiyacın var .alıp takarsan çalışmaz. Iki alıcı vericiye gerek yok tek verici tek alıcı yeter
Sitede dosyalar var RX.c, RX.hex, TX.c, TX.hex dosyaları var ama neyin ne işe yarar bilmiyorum bilen biri yardımcı olursa elimden geldiğince yaparım
 
Bunun altından kalkamazsın. 15 liraya uzaktan kumandalı şerit led kontrolcüsü satılıyor. Al birtane , çıkışlarına 3 röle tak. Röleleri de istediğin lambaya vs ye tak kullan. Hem kumandası da güzel
 
433 MHz lik bir aliciyla 4 kanal pt2272 nin cikislarina role bağlayarak bu sistemi yapabilirsin. Verici kisma ise içinde pt2262 olan hazir kumandalar satiliyor , ayni olayi picle yapacam diyorsan pic bilgi ne bagli.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu projenin sevdiğim olayı lambayı kısıp açabilmesi hadi 2 lambayı geçtim sadece 1 lamba içinde aynen sitedeki projeye yapayım zaten pic programın kaynak dosyalarını vermiş.
Devredeki elemanları fazla anlamadım bana hangi malzemeler lazım kafaya koydum en azından deniyecem olup olmaması o kadar da önemli değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst