uzak IOlar

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,159
Puanları
31
Merhaba arkadaşlar. Sahadaki motor,vana,sensör vb... bilgileri kontrol odasındaki PLC'ye nasıl getiriyorsunuz. Bu konu hakkında biraz bahsetmeniz mümkün mü? Direkt kablo çekmek mantıksız geliyor. Çözüm yolları nelerdir paylaşırsanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Slm. Pilz , Phoenix vs. Bir çok markanın Uzak giriş çıkış modülleri var haberleşme protokolüne göre seçim yapa bilirsiniz. Eski defterleri kurcalayıp bulabilir isem ürün kodu da paylaşmaya çalışırım. İyi çalışmalar dilerim.
 
Yani daha önce böyle bir proses otomasyon işi yapan arkadaşlar nasıl bir çözüm yolu izlediler paylaşırlarsa sevinirim. Benim aklıma rf modemler geliyorr kablosuz iletişim. Başka çözümlerde vardır illaki ?
 
Bu işi yapmak için bir çok yol var: profibus, profinet, dnet, ethernet ip, ethercat,..... Önemli olan plc'nize uygun bir donanım seçmek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst