Uygun Jeneratör Seçimi

Neden yapan var internette gördüm gayet güzel çalışıyor
Sonradan modifikasyonla bir proje olmadan hasbelkader çalıştırılan bir makinanın akıbetinin daha sonra hatta her an ne hale gelebileceğini kimse garanti edemez . Bir şey olmaz derseniz buyrun çalıştırın .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Örnek de vereyim afaki konuşmuş olmayım . Günümüz otomobil motorlarında bütün motor input ve output verileri takip edilmekte ve kontrol edilmekte , bir anormallik durumunda ikaz lambaları sürücüyü uyarmaktadır. Mesela yanlış yapılmış lpg montajlarında ya da yanlış kalibrasyonla çalışan lpg sistemlerinde bir süre sonra fakir ya da zengin yanma sonucu motor arıza lambası yanmaktadır. Fakir ya da zengin yanmanın zararları bu konunun mevzuu değil , araştırır öğrenirsiniz . Küçük güçlü basit bir jeneratörün kalkıp üst düzey otomobil motorları gibi bütün yanma verilerini izleyen sistemleri yoktur , olanı da varsa maddi olarak kullanıcıyı göçerticek türdendir . Büyük güçlü jeneratörlerde böyle sistemlerin olacağını tahmin ediyorum . Bu noktada doğal gazla yapılacak bir yakıt modifikasyonunda her halukarda motorun fakir karışımda kalacağını ve bunun bir süre üst kapak elemanlarına zarar vermesini beklemek çok mümkün . Yoksa motorun aldım sazı verdim gazı mantığıyla şu an çalışıyor olması bir şey ifade etmez . Olaya Türk mantığıyla değil bilimsel bir boyutla düşünerek yaklaşmak lazım .
 
Ayrıca verilen yakıt emme manifoluna püskürtülür , hava filtresine değil . Yoksa motora yüzde yüz yakıt verilmiş olur ki böyle bir yakıt karışımı olmaz .
 
Aslında ben hidrojen ile çalıştırmayı düşünüyorum doğalgazlımı alayım diyorsun yani
 
Yeni yakıt kullanmadan üretimde bulunan sistemler var , onları incelemenizi tavsiye ederim.
 
Merhabalar;

Belki size göre çok basit bir sorum olacak. Tesisimize jeneratör almak istiyoruz. Bu tesiste hem 380 volt hemde 220 volt ile çalışan cihazlarımız var.
sorum şu;
220 volt ile çalışan cihazların toplam gücü 236 Amp. ( en büyüğü 13 Amp. olan onlarca cihaz var,kalkış amperi sorun değil )
380 volt ile çalışan cihazların toplam gücü ise 25 Amp. ( en büyüğü 5 Amp.)
Kaç KW jeneratör almalıyız?
Bu forumdaki bir çok başlığı okudum. Her başlıkta kafam iyice karıştı.
jeneratör 380 volt olacak, ortalama cos 0.8
220 voltta gerekli gücü hesaplamak için jeneratör seçim tablolarında;
faz sayısı 3
voltaj 220
amper 79 ( 236/3 )
sonuç 24 kw çıkıyor.

380 volt için ise
faz sayısı 3
voltaj 380
amper 25
sonuç 13 kw çıkıyor

24+13 =37 kw olarak hesapladım.
hesabım doğru mu yanlış ise doğrusunu yazar mısınız?
şimdiden teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst