Uygun Jeneratör Seçimi

jeneratörlere bağlı asenkron motorlar çalıştırılacaksa 1- ilk önce kurulu motor güçlerinin enaz 3 katı gücünde jeneratör seçilmeli ki motorlar devreye alınırken jeneratörler hasar görmesin. eğer var olan jeneratör kurulu güce yetmiyorsa motorlara yol verme işlemi uygulanır bu yıldız -üçgen veya sargılı rotor asenkron motor kullanılıyorsa buna uygun yol verme devresi uygulanır. jeneratörlü sistemlerde direk kapama yöntemi ile asenkron motorlara yol vermek jeneratör- motor grubuna zarar verir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar ACİL yardıma ihityacım var!!!!! Bir işletme var 14kW gücünde fen adamı gücü 15kW olarak belirtilmiş. Kişi 50KVA lık jeneratör almayı planlamış bu jeneratör çok yüksek seçilmemişmi lütfen yardım
 
Konuyu 1.mesajdan itibaren okumanı tavsiye ederim.
 
20kva jeneretor 16 kw yapar ve isinizi gorur

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
merhabalar,

Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.İşletmede 1 adet jeneratörümüz var bu jeneratörümüz-ün dizel deposu fuul dolu ne kadar elektrik üretiyor kaç saat çalışır bilgileri lazım ama bulamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla...
 
Genel olarak :
Yakıt tüketimi,tam yükte,jeneratör gücünün ( kva ) % 20 si kadar,
Yakıt tankı kapasitesi,8 saatlik tüketimi karşılayacak şekildedir.
 

Ekli dosyalar

  • Aksa bakım kılavuzu.rar
    694 KB · Görüntüleme: 37
Jeneratör seçiminde bir çok etken olmaına karşın genellikle gücü belirleyen en önemli faktör demeraj akımıdır. Bu nedenle tesisteki yüklenme ve o an devreye giren motor veya motorların yolverme şekilleri önemlidir.
 
salam elykum
 
jeneratörler isleyir ama ekrandaki saati,tariyi öne cekiyor.bu neden ola bilir?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst