Uydu alıcısı hakkında

darrk74

Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Yaş
29
arkadaşLar benim sorum biraz tuhaf geLebiLir ama uydu alıcısını kumanda ile açtığımda 12 volt gelen herhangi bir eleman veya yoL var mı oraya Led bağLamak istiyorum ve uydu alıcısını kumanda ile açtığımda led yanıcak biraz değişik ama yardımLarınızı bekLiyorum
 
arkadaşım bildigim kadarıyla uydu alıcılarının arkasında 12 v. cıkış var motorlu çanaklar için ama kumandayla acılıncamı voltaj geliyor yoksa devamlımı var bilemiyorum ölçü aleti ile bakabilirsin benim alıcıda var ama hiç bakmadım kolay gelsin.
 
Arkadaşlar merhaba. Benim Beko BS 570 D CI uydu alıcım var. merkezi sistem uydu anteni üzerinden bağlı ve Turksat ve Hotbird olmak üzere 2 adet çanak mevcut. Evde bir kaç yere kablo çekilmiş. beko uydu alıcısının bulunduğu yerin dışında her iki uyduyu da seyredebiliyorum. Ancak Beko uydu alıcısı ile bir türlü hotbird yayınlarını seyredemiyorum sanırım ayar sorunu var ve ben bir türlü ayarlayamadım. bilen olursa yerdımcı olmasını rica ederim.
 
Merhaba,sn.memali;dayzeg (Çanakları birbirinden ayırma sivici veya multi siviç) üzerinden her iki uydu kanalını da izleyebilmeniz (Yukarıdaki 2.çanak Hotbird'e "magic finder" ile tam olarak da konumlandırılmışsa) gerekir.Ancak reciever üzerinde uydu alıcısı ayarlarından "Hotbird" ü uydu tarama listesinden bulup seçerek uydu kanallarını taratma işlemine otomatik yapılan şekliyle de geçirmeniz gerekiyor.Bunu yapmaya başlatırsanız eğer Hotbird'deki şifreli (* işaretiyle bu ayrıca belirtilir.) veya şifresiz tüm kanallar liste halinde taranarak ve güncellenerek,hafızaya işlenerek bu reciver'e kayıt (save) yapılacaktır.

Kayıt sırasında listenin uzunluğundan dolayı reciever bu işlemi yarım bırakıp da kesebilir.O zaman eksik kalan (taranamayan) diğer kanalları "Hotbird" ün uydu tarama listesinden tekrar seçip yine taratırsınız.Yeni eklenen (Güncellenmiş kanal listesiyle birlikte) Hotbird'deki tüm kanallar reciever'ın kalıcı hafızasına işlenip böylece de tüm Hotbird kanalları listelenmiş olur.Tüm işlem sadece bu kadardır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Sayın darrk74 uydu aılıcısının içini açtığınızda çoğu cihazda besleme katının ayrı bir kart üzerinde yer aldığını göreceksiniz.Burada besleme katından,yayının işlendiği diğer karta birbirine paralel(yapışık) olarak gelen 5-6 tane kablo görürsün.Bu cihazda yayının işlendiği kata gelen besleme kablosudur.Besleme katında yada diğer kata bağlandığı soketin önünde bu kablolarda yer alan voltajlar yazılır,burayı kontrol ederek 12volt bulabilirsin ama kumandadan cihazı açtığında led'i nasıl yakabilirsin bilmiyorum.Çoğu uydu alıcısında besleme katı yayının işlendiği kattan ayrıdır.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst