Ustalik belgesİ...

subarda

Üye
Katılım
30 Ocak 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Ben endüstri meslek lise si mezunuyum elektrik Bakım onarım ustalık belgesi almak istiyorum 98 mezunuyum ve faal olarak çalışmaktayım 2000 küsür günluk sigartam var bina bakım onarım biriminde çalışıyorum . kısaca ustalık balgesi için ne yapmam gerekir . Ve otomasyon kullanıyoruz biz bina otomasyon u için yine bir belge alma olanağımız varmı...
 
en yakın çıraklık eğitm merkezine başvurursan ayrıltılı bilgi alırsın. belli tarihlerde sınavlar var 3 -4 tane sınava giriyorsun öylece ustalık belgesini alıyorsun. fakat başvuru yapmakta acele edersen iyi olur şimdi tam hatırlamıyorum fakat ya mayıs veya haziranda sınavları olması lazım eğer bunları kaçırırsan eylül ekim ayına beklersin sınava girmek için...
 
ben mem elektrik öğretmeniyim. subarda nikli kardeşim mes lisesi mez olduğunuzu yazıyorsunuz bölümünü belirtmemişsiniz. meslek lisesi mezunları doğrudan ustalık imtihanlarına girerek ustalık belgesi aiabilmektedirler. (siğorta vergi kaydı vs istenmemektedir elektrik bölümü mezunu iseniz elektrik tesisat ve pano montörlüğü veya endüstriyel bakım onarım elektrikçiliği meslek dallarında ustalık imtihanlarına başvurabileceğinizi sanıyorum imtihanlar yılda üç defa düzenlenir kış dönemi şubat ta ,yaz dönemi haziranda ve güz dönemi eylül aylarında elektrik tes ve pano mon dalında ustalık imtihanında 9 ders vardır. bunlardan 7 si genel bilgi dersleri( siğorta ve vergi mev-işletme bil-muhasebe-insan sağ ve iş güvenliği -iş ve insan ilişkileri dersi vs gibi)
ikisi meslek dersidir mes pratik uygulama sınavı ve yapı elektrik ve kuvvet tesisatları dersi
endüstriyel bak. onarım mes. dalında ise sorumlu olunan dersler yine 7 ,si genel bilgi dersleri ,3 derste mesleki derstir bunlar uygulama sınavı-endüstriyel elektronik sistemleri-
elektrik mekinaları ve kontrol sistemleri dersi-yukarıdaki arkadaşımızın dediği ğibi en yakın mes eğitim merkezinize baş vurdugunuzda daha detaylı bilgi alabilirsin -selamlar.
 
her iki meslek dalındanda elektrik tes ve pan mon-endüstriyel bakım onarım gibi ustalık belgesi almanız mümkün birinciyi aldıktan sonra -ikinci meslek dalının farklı olan derslerinden imtihana girerek... yeni uygulanmaya başlanan modül sistem buna imkan tanımaktadır.
 
ustalık belgesi;MEB bağlı İllerdeki Çıraklık Eğitim Merkezleri vermektedir.EML mezunu 1986 yılı mezunları dahil, diplomayı Çıraklık eğitğime vererek O Eğitim öğret sonunda Ustalık belgesini İmtihansız alınabilir.Ama 1987 EML mezunundan sonra Çıraklık eğitime baş vurarak eğitim öğretim bittikten sonra Haziran,temmuz ortası gibi imtihanlar vardır,başarılı olunca alınır.Ve birde örneğin 1986 mezunları dahil önceden Elektrik mezunu isen,Elekrik Ustası diye belge alınıyordu.1987 den sonraki mezunları elektrik mezunuda olsa bıranjlara bölünüyor hangi daldan istersen O meslek dalından ,örnek Bobinaj,Tesisat vs.
 
arkadaşlar ustalık sınavlarına gireceğim ama şu ortak derslerin ders yapraklarını bulamadım bir türlü.bakmadığım çıraklık eğitim sitesi kalmadı. yardımcı olursanız çok sevinirim.
dersler şunlar:
çalışma hukuku
insan sağlığı ve iş güvenliği
muhasebe
iş ve insan ilişkileri
sigorta ve vergi mevzuatı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst