usb şarj sorunu 5v

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
arkadaşlar.
akü voltajını 7805 ile 5 e düşürdüm 5v çıkışına da dişi usb koydum. telefonun galaxys3 usb şarj kablosunu devreme bağladıgımda telefon şarj olmuyor bu usb de bir ayrı mantık mı var. fazla uğraşmadım...
teşekkürler....
 
Merhaba.Lm7805'in çıkışında avometre ile 5 volt dc. yi öncelikle ölçerek gördünüz mü? Bunu gördüyseniz mutlaka bu dişi usb soket bağlantısını yaparken bağlantı hatası (+ ve - bağlantı uçlarının lehim bağlantısında) yapmış olmalısınız diye düşünüyorum. Üçüncü bir olasılık da cebe bağladığınız bu usb şarj kablosunda bir sorun da olabilir.Başka bir usb kablosuyla bu cebi şarj etmeyi deneyin veya elinizdeki usb kablosunu,dijital bir avometrenin sesli omaj ölçer (Buzzerli) kısmında + ve - uçların tam taşındığı,yani 5 voltun taşındığı bu kablo demetini içten bir kopukluğa karşı da omaj ölçümüyle kontrol edin.Ama öncelikle lm7805'i ölçün,5 volt çıkışı net olarak var mı,2. olarak usb bağlantısının doğruluğunu kontrol edin, en son olarak da usb kablosunda içten bir arıza (kopmadan) ayrıca şüphe de edin.Kolay gelsin.
 
Artı ve eksiyi usb nin hangi uçlarına verdin? Normalde çalışması lazım ama benim denediğim bazı mp3 çalarlarda bu yöntem işe yaramamıştı. 7805 ile şarj yöntemi.

entegrenin adını unuttum ama bu araç şarj devrelerinde mc 34063 gibi bir smps entegresi ve bir kaç basit devre elemanı ile yapılıyor. Bence bundan yapıp 5 volt elde edip kullanabilirsin. Eğer bulabilirsem elimdeki bir şarj aletini açıp bakayım resim çekip koyarım entegrenin ismini hatırlayamadım ama datasheetinde detaylı şemalar mevcuttu. Belki hatırlayan arkadaş olursa benden önce buraya yazabilir.

kolay gelsin.
 
galiba dişi sokete + ve - bağlantıları ters yapmışım düzelttim çok teşekkürler.
 
Elinize sağlık.güle güle kullanın.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst