UPS'lerde Kullanılacak Akülerin Standardı

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler diliyorum. Bu aralar UPS ihalesine çıkacaz. Ve şuan şartname hazırlık aşamasında. Sorum şu ki; UPS'lerde kullanılacak akülerin Eurobat belgeli olacağı gibi bi ifade var. Mesela TSE belgesi istenmemiş. Eurobat TSE belgesine göre daha mı geniş kapsamlı bir belgedir? Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar henüz bir cevap alamadım. Sizce şartnamede TSE de eklenmeli mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
 
VRLA (valf regüleli kurşun asit) akülerin Türkiye de üretimi yapılmıyor.En büyük üretici herşeyde olduğu gibi Çin ,Brezilya,Meksika ve avrupa ülkelerinde yapılıyor,eurobatt standartları yeterlidir.
 
Bazı kaynaklarda TSE ve Eurobat istenmeli diyor ama ben de hala çelişkideyim. Henüz net bir cevap alamadım.
 
TSE İstenirse teklif sayısı düşer benim bildiğim TSE belgeli BB ve VISION aküleri var. Ama EUROBAT yeterli. TSE Kamu kurumlarında marka belirtemedikleri için alınan bir belge diğer markaları saf dışı bırakmak için.
 
Eurobat bir standart değildir. Akü üreticilerinin kurduğu bir dernektir. Akü üreticileri eurobatın belirli maddelerine uyduğunu sadece deklare eder. Eurobat gidip akü üreticilerini denetlemez veya aküler deklare edilen bilgilere uyuyormu diye test etmez. TSE belgesi isteyebilirsiniz fakat en iyisi bilindik kaliteli marka kullanmaktır yuasa, fiamm, leoch vb gibi.
 
merhaba arkadaşlar , eurobat avrupa atık akümülatör çevre derneğidir. herhangi bir test kuruluşu değildir . aynı görevi ülkemizde çevre bakanlığı ve bakanlık onaylı dernekler olan aküder ve tümaküder yapmaktadır. zaten www.eurobat.org sayfasından girip standartlar bölümüne girdiğinizde IEC (internatıonal electronic comite ) standarlarında olması gerekir diye belirtilmektedir. dolayısı ile kendilerinin bir test yada standart belirleme durumu yoktur. Bu konuda akü ihalelerinde yazılması gereken 1- uluslarlararası test belgesi : IEC (ilgili standardı: IEC 60896-21:2004 ve IEC 60896-22:2004 ) ve ülkemizin standart belirme kuruluşu TSE (ilgili standardı : TS 1352-2 EN 60896-21 ) dir . bunun dışında ihaleye eurobat a üyelik belgesi yazmak - eğer atık aküler avrupaya sevk edilip orada bertaraf edilmeyecekse - ki bu olanaksız - ihale şartnamesine yazmak kesinlikle uygun ve mantıklı değildir. eğer yazılmış ise ihaleyi yazan ve akü tedarik edecek olan firma arasında ''tamamen duygusal '' bir durum söz konusudur maalesef ..
 
@enes durak yazdığı gibi TS 1352-2 EN 60896-21 hem TSE hem Avrupa normu karşılıyor. Kurumumuza bu şekilde akü alımı yapıyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst