UPS

iKSiR

Üye
Katılım
5 Mar 2011
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
40
Selamun aleykum arkadaşlar..
Arkadaşlar elimde 8 kVa bir UPS var Dijital ekranda aküler ful gösterirken elektriğini kesip bir ampülle denemeye aldığımda ise bir kaç saniye içinde enerjisini kesiyor fakat ekranda aküler hala ful görünüyor.. Ekran beni yanıltıyormu dersiniz aküleri değiştirmek icab edermi ? Ayrıca; Üzerindeki aküler hala orjinal kendi aküleri 2 seneyi aşkındır kullandığımız bir cihaz Sorunsuz.. Makelsan markalı cihazımız.. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aku gurubunu sistemden ayirin. Tek tek gerilimlerini olcun dolu aku 12-13 V degere sahip olmasi gerekir.Muhtemelen arizali akuler vardir.
 
Teşekkürler cevabınız için evet Aküleri değişmeyi düşünüyorum.. Acaba bilemediğim başka bir durum mu var diye teredüt etmiştim..
 
Aku gurubunu sistemden ayirin. Tek tek gerilimlerini olcun dolu aku 12-13 V degere sahip olmasi gerekir.Muhtemelen arizali akuler vardir.

Onur Bey evet dediğinizi yaptım bütün kutup başlarını boşa çıkartıp ölçüm yaptım Hepsi olması gerektiği gibi 13 volt'un üstünde görünüyor.. Herşey normal gibi olsada 12 voltluk bir lamba ile uygulamalı test ettim içinden biri Voltaj olarak dolu gibi görünsede lambayı yakmadı değiştirdim şimdi düzgün çalışıyor testte.. Yardımınız için teşekkür ederim umarım okuyacak arkadaşlar bu detaya dikkat ederler.
 
Rica ederim.Sorununuzun giderilmesine sevindim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst