UPS

Katılım
25 Tem 2007
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar,bi arkadaşımın evinde sürekli çalışması gereken tıbbi cihazlar var,bunun için ups bağlattırmış.her ihtimale karşın elektrik kesildiğinde ses ile uyarı veren basit bir cihaz arıyoruz,yada yapmak istiyoruz.prize takılabilecek birşey olmalı.yardımlarınızı bekliyoruz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
,biraz kablo bir röle bir zil beslemesini( zil trafosu vs) ups den röle enerjisini şebekeden bağlarsanız elektrik kesilince zil ikazı çalışarak sizi uyaracaktır kolay gelsin
 
merhaba selloswars arkadaşımız doğru söylemiş ama dersenki ben yapamam veya uğraşamam diye İstanbul karaköyde basit hazır paket devreler var.Hatta bazı ups lerde programlarında böyle bir özellik olabiliyor.
 
UPS`lerin beslemesi kesilince sesli olarak aralikli sinyal vermeye baslar. Bu ozelligi acmak veya kapamak mumkun.
 
evet haklısınız enerji kesildiğinde ups sesli uyarıyor ama evin diğer odalarından bu ses duyulmuyor.hasta uyku halinde olduğundan faydalı bir ikaz olmuyor.
 
evet haklısınız enerji kesildiğinde ups sesli uyarıyor ama evin diğer odalarından bu ses duyulmuyor.hasta uyku halinde olduğundan faydalı bir ikaz olmuyor.

ledli ışıldaklardan al ledlere paralel buzzer bağla.1 milyonculardaki ucuz pencere alarmları işine yarar 4.5 vile çalışır 120 desibel ses verir.
alarmın pillerini iptal et pil yuvasına lehimleyeceğin kabloları ışıldağın led çıkışlarına bağla.Şebeke enerjisi gidince ışılak ledlerle birlikte alarmda çalar.
her odaya birtane koy enerji kesildiğinde hem ışıklı hem sesli uyarı olur.IŞILDAK 16 TL.ALARM 1 TL.

YARDIM İSTERSEN MESAJ ATABİLİRSİN.
 
yapmaktan ziyade bu gibi durumlar için tasarlanmış birşey arıyoruz.
 
Hepsiburada.com : Green Life Radyolu Led'li Işıldak | Ev Elektroniği
ışıldak işini görebilir belki diye düşünüyorum.prize takılıyor.elektrik kesilince hem ses hemde işık veren bir model varmı araştırılabilir.sadece ışık veren modelini bulsan dahi,sen anlamasan bile ev cihazları tamir eden birine götürürsen oraya voltaja uygun bir buzer,zil v.b bağlayabilir diye düşünüyorum.ekstra devre yapmadan hazır alabileceğin en kolay yöntem bence budur diye düşünüyorum.elektronik tamiri yapanlar aslında böyle bir devreyi tasarlayabilirler ama tanıdık değilse maliyeti fazla olabilir sana.kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst