ups nin oluşturduğu parazit problemi?

Ben jen diyorum sen merkezi ups sanırım ikimiz aynı şeyi tarif ediyoruz :) Hayırlısı, neyin sorun çıkardığını merak ediyorum hepimiz/herkes gibi. Son bir rica cihazı başka odadaki cihazla yer değiştir sonuç aynı mı?
aynen abi hayirlisi:)..simdi sistemimde 80 kva ups mevcut..ayrica 330 kva jen. var..ups de ayni problem devam ediyor evet..jen. de denemedim:)..cihazi yarin baska bir odada test edip sonucunu buraya yazarim abi.tesekkurler ilginize
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
cihazı başka bir odadaki ile yer değiştirip denedim.%15 bir azalma oldu sanki.
ama çoğunluk devam ediyor..ups yi aldığım firmanın teknik destek biriminden
birilerine ulaştım fakat yapabilecekleri birşey olmadığını söylediler.Biyerden başka bir ups bulup denedim
o da aynı şeyi yaptı..ups den kaynaklı değil sanırım,şaşırdım kaldım.Cihazın servisi de cihazda birşey olmadığını bütün ayarlarını kontrol ettiğini söylüyor.Bana farklı ups markaları önerdi..
Ben de dedim sen bu cihaza uygun bir ups getir kardeşim..Eğer sorun çözülürse
o ups yi alırım dedim.Bakalım artık..
 
2010 yılında saurer marka güpür dokuma tezgahında benzer bir arıza yaşadım.Commender sk marka bir invertör frekans ı yükseltilince arıza yapıyordu.Ne yaptıysam çare olmadı tesadüfen ups kapanınca makinenin istenen hıza geldiğini fark ettim.Makine çalışırken Ups i devreye alınca invertör tekrar arızaya geçti.O zaman firmaya ups firmasını aramasını ve filtrevtaktırmasını söyledim!Ups firması Sakarya/kaynarcaya 18 yaşında bir teknisyen göndermişti.Onun aracılığıyla firmanın mühensisleriyle konuştum.Durumu anlattım firmanın Mühendis leri bir kaç gün sonra bir kutu getirdiler içinde filtre var dediler ama makineyi istenen hızın 3/4 üne getirebildiler.Bence yapabileceğini şey ups firmasını aramak ups için filtre yaptırmak.
Hocam merhaba sakarya kaynarcaya hangi firmaya geldiniz hazır beton fab var, yakınlarında tekstil fabrikası var. Orasıdır. :)
 
Bende kaynarcalıyım abi,tanıştığımıza sevindim :)
 
Bende kaynarcalıyım abi,tanıştığımıza sevindim :)
Bende kaynarca da eskiden bizimköyün mahallesiydi şimdi ortaköy oldu.Ortaköylülerin güpür brode atelyeleri var.Benim bahsettiğim atelye AS tavuğa kaynarcadan giderken yolun sağında çeşme var oradan sağa döndüğünde eskiden tavuk çifliği şimdi güpür atelyesi olan bir yerde bu olay başıma geldi.
 
Bende kaynarca da eskiden bizimköyün mahallesiydi şimdi ortaköy oldu.Ortaköylülerin güpür brode atelyeleri var.Benim bahsettiğim atelye AS tavuğa kaynarcadan giderken yolun sağında çeşme var oradan sağa döndüğünde eskiden tavuk çifliği şimdi güpür atelyesi olan bir yerde bu olay başıma geldi.
Yolu biliyorum da kaynarcada cok gezip tozmadığım için bilmiyorum köylerin isimlerini.
 
siteden gittik sorunlar cogalmis.
uzaklastirinca azalma oldu dediniz. anladigim kadari ile ups den istenmeyen harmonikler olusuyor, bir kere de sebeke den ups girisini sokerek makineyi calistirin, yani elektrik gitmis gibi yapin. eger sprun giderse ups nin girisine 275 voltluk kondansator ya da cuneyt abinin daha iyi bilecegi filtreler takilabilir, yok sadece ups ile calisirken de sapitiyorsa harmonik direkt ups dendir, gordugum kadari ile torpak direncleri dusuk gibi minimuk 3 ohm olmali degil miydi? bir yerde kisa devre var gibi. bu danups gibi yari kare dalga aletleri saptirabilir,
bu sorunu cozmeniz lazim ki halletmenin yolu tum tesisati yeniden cekmeye kadar gidebilir, sebekedeki notr ile toprak hatti ayni olmamali.ama bu en son care.
eger uzaklastirma ile azalma varsa-ki burda bozulma oranini nasil direkt verdiniz sastim'- manyetik alan kaynakli harmonik olabilir, unutmayin tafo, ac akim kaynakli miknatisa bagli tellerden ibaret. ups nij yakinijdaki kablolar hele etrafindan gecenler yeniden enerji uretip onu cihaza yonlendiriyordur, bu durumda hastaya degdirdiginiz parcanin kablosunun ups den uzak durmasinda fayda var. bir de araya hat trafpsu takilabilir. balast adi verilen. bu harmonikleri filtre edecektir,
ups aslinda ayni odada bulunmamali zaten mumkunse odanin baska kosesine kablolarla iletiniz, kablolari uzun tutup dolamayi deneyebilirsiniz. manyetik alan harmonikleri filtre edip sadece dusuk frekanslari gecirecektir,
diger bir konu, ups cihazi eger sinus pek lazim olmasada 50 hz frekansin disinda frekans uretiyorsa sorun yasatabilir.
 
gordugum kadari ile torpak direncleri dusuk gibi minimuk 3 ohm olmali degil miydi? bir yerde kisa devre var gibi.

İşletme topraklaması direnci max.2 ohm
Koruma topraklaması direnci max.5 ohm. olmalıdır.
Nötr-toprak potansiyeli 1.3 volt.
Sıkıntı yok anlayacağın kardeşim.
uzaklastirinca azalma oldu dediniz.
uzaklaştırınca azalma oldu ibaresi kullanmadım.zaten soruyu bu şekilde sordum.
uzaklaştırsam bir faydası olur mu dedim.
Neyse..
 
Problemim devam ediyor.Ups ye filtre olayını tam olarak açıklayabilirmisiniz arkadaşlar.
Nasıl bir filtredir bu,girişe mi takılıyor,çıkışa mı?ups içindeki filtre devresiyle aynı
görevimi görüyor?Benim ups aldığım firmadaki elemanların böyle bişeyden haberleri yok!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst