Ups Kapasitif Yazdırıyor Ne Yapmalıyım

Katılım
18 Ocak 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Arkadaşlar bir işletmenin kompanzasyonunu takip ediyorum işletme mobilya teşhir salonu sabit yanan balastlı spotları var sürekli yanıyorlar müşteri geldiği zaman diğer lambalarıda yakıyorlar buraya kadar bir sorun yok sabit yananlar gecede yanıyor onlardada bir sorun yok ama gündüz iki bilgisayar calışıyor bu da benim kapasitf sayacımı yazdırıyor acaba bilgisayarların önüne regülatör bağlasam sorun çözülür mü?Rölem entes rg3 12c acaba röleden ayalanabilirmi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu kapasitif yazdırma ceza sınırına çok yaklaştırmıyorsa boş verin gitsin.Ceza sınırına veya üzerine zorluyorsa,kapasitif etkiyi balast kombinasyonları bağlayarak bertaraf etmek gerekir.1 kvar a kadar balast ile daha büyük güçler için endüktif yük reaktörü ile çözüm bulursunuz.ethem güner arkadaşımızın balast bağlantıları ile ilgili paylaşımı var.Ararsan bulursun.
 
Başlıkta UPS kapasitif yazdırıyor deniliyor,soruda UPS yerine iki bilgisayar deniliyor.Sanırım iki bilgisayardan kastınız UPS.
Ne kadar kapasitif ne kadar endüktif yazıyor bilmiyorum.Benim düşüncem,küçük işletmelerde eğer kapasitif sorunu varsa,balast bağlayıp ,reaktif gücü yok edip aktif güç harcamak yerine,işe yarayabilecek endüktif yükler kullanmak.
Cosinüs fiyi biraz düşürmeyi denediniz mi?
 
Birkaç günlük sayaç endeksiyle hesaplayın yüzde oranlarınızı.
Sürekli yanan balastlı lambaları, UPS'lerin olduğu fazlara kaydırın. İkisi birbirini halleder. Fazla uğraşmaya gerek kalmayabilir.
 
tamam arkadaşlar sanırım hallettim cosinüsü 99 düşürdüm şimdi kapasitif düşmeye başladı ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.kolay gelsin.
 
Bir bilgi:
Röle akım trafoları tüm yükleri gören barada ise eğer, UPS'nin kapasitif yükünü de görüp fazladan kondansatör devreye almaması gerekirdi.
 
slm arkadaşlar.
benim problemimde UPS ile ilgili.
kompanzasyon sistemini tamamen devre dışı bıraktım.
sistemde sabit kondansatör yok.
ve tüm tesisat UPS üzerinden besleniyor. yaklaşık 20kva civarıdır.

son gelen fatura oranları, reaktif%4,69 kapasitif%56,25

gündüz aldığım endexlerde (saat: 11:00-16:00) reaktif%0,27 kapasitif%22,9 (kompanzasyon devre dışı, sabit yok) tüketim, aktif:29,8KW reaktif:0,1KVAR kapasitif:6,8 KVAR
RG312C REAKTİF RÖLE İLE ALDIĞIM ANLIK DEĞERLER saat:11:30
R fazı cos: -0,99 Sfazı cos:-0,95 Tfazı cos:+,99
R fazı W: 2020 Sfazı W:1728 Tfazı W:2316
R fazı VAR: 328 Sfazı VAR:292 Tfazı VAR:476
R fazı VA: 2560 Sfazı VA:1756 Tfazı VA:2376
R fazı A: 8,2 Sfazı A:7,3 Tfazı A:9,8

gece aldığım endexte (saat:16:00-08:30) reaktif%1,27 kapasitif%78,55 (kompanzasyon devre dışı, sabit yok)
aktif:44,2KW reaktif:0,6KVAR kapasitif:34,2 KVAR

kapasitif oran sürekli yüksek
sabit reaktif güç eklemem gerekiyor ama nasıl.
trifaze trafo sardırsam kaç W yeterli olur.
daha ucuz bir çözüm yapabilirmiyim.

yadımcı olabilirseniz teşekkür ederim.
 
arkadaşım ups lerın oldugu fazlara balastları seri olacak şekilde bağla en ucuz bu şekilde hallede bilirsin balastları tek tek arttır sanırım olacaktır.biraz uğraştırır ama olması lazım. R ve S fazlarına bagla ama rölen açık olsun kı cos gör. kolay gelsin
 
gece neden reaktif güç değişiyor?
Diyelim ki gündüz balastları denediniz ve sonuç aldınız.Fakat geceki kapasitif güç,gündüzkinin 3 katı o zaman ne yapacaksınız?
bana sorununuz kapsitif yük ile beraber UPS in meydana getirdiği harmonikmiş gibi geldi.Bazı upslerde,harmonik bozulma yük ile ters orantılı olarak değişiyor.Mesela %30 yükle yüklüyken, THD(I) %38 iken %85 yük ile yüklendiğinde THD %15 e düşüyor( rakamlar farazidir) .Bu durumda yükünüz gece çok azken,harmonikler iyice artar.
düzeltme notu :Bunları yazarken,gece aktifin düşeceğini,dolayısıyla reaktif/aktif oranının haliyle yükseleceğini göz önünde bulundurdum.Yani anormal derecede kapasitif artmış.Sadece yükün düşmesi ile açıklanacağını sanmıyorum.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,218
Kullanıcılar
449,836
Son üye
oguzhankonak

Yeni konular

Geri
Üst