UPS Baglantisi Hakkinda Yardim Lutfen

UfukParlak

Üye
Katılım
29 Kas 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
100bilgisayar 140 metre koridoru olan bi kattaki 25 odaya daitilmis durumda yapilmazi gereken her bilgisayara ups baglantisi cekmek. Ups den cikmasi gereken kablo kesiti, panodan odalara daitilicak kablo kesiti ve sigorta secimi hakkinda bilgi verebilicek varsa sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben şöyle düşündüm. UPS den ana panoya kadar 3x95/50 lik kabloyla geldımbu panodan 4 farklı panoya 4x10 luk kabloyla baglantı yaptım ve 3 x 2.5 luk kabloyla odalara daıtımı yaptım. Sizce bu doğru bi yaklasım olmusmu ? Konu hakkında bılgisi olan varsa cevap verırse sevınırım . Sımdıden teşekkürler
 
@UfukParlak kablo kesitini öncelikle bulunan mesafe ve çekeceği güce göre seçersin. 3x95x50 sana çok rahat yeter.
Ana pona ile diğer panalar arasi mesafe uzak ve bir panadon kaç pc ve oda beslekecekse kablo kesitini ona göre ayarlamanlazim.
Panalor arasi beslemeni 3x16/10 panalor arasi beslemeye uygundur.
Her oda için usb sikortasi olarak 16 A sigorta birakabilirisn çünkü pc den cekilecek akim miktari fazla değildir.
Tam kurulu gücünü bilmediğim için en azindan uygun kablo kesiti söylemeye çalıştım.
 
Çok tesekkur ederım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,292
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst