UPS BAĞLANTISI

sonbeg

Üye
Katılım
20 Haz 2011
Mesajlar
46
Puanları
1
merhaba arkadaşlar bir işletmede ups güç kaynagı var işletmenin elektrik tesisatı arap sacı gibi güc kaynagından sadece faz çıkışı alınıyor nötr ortak şebekeyle bilgisayarcı arkadaşlar bunun böyle olmaması gerektiğini ve bu şekilde bilgisayarın cok ısındıgını söylüyor ne yapmam gerekiyo bi yardımcı olurmusunuz. Teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ups in kaç kva olduğunu kaç faz giriş olduğunu yazmamışsınız,
her ne olursa olsun ups çıkış nötrünü kullanmanız gerekiyor,sadece şbk nötrünü kullanırsanız kaçakakımrölesi açması durumnuda şbk nötründe kopukluk ups bağlı cihazlar devreyi nasıl tamamlayacak, sıkıntı olur,ups çıkış fazının gittiği yere nötründe götürsün faz sız nötr ,nötr süz faz bir işe yaramaz
saygılar
 
merhaba arkadaşlar bir işletmede ups güç kaynagı var işletmenin elektrik tesisatı arap sacı gibi güc kaynagından sadece faz çıkışı alınıyor nötr ortak şebekeyle bilgisayarcı arkadaşlar bunun böyle olmaması gerektiğini ve bu şekilde bilgisayarın cok ısındıgını söylüyor ne yapmam gerekiyo bi yardımcı olurmusunuz. Teşekkür ederim.

mutlaka ups devresinin çıkışı pc lere ayrılmalıdır.diğer cihazlara gitmemelidir.üstelik pc lere ayrı topraklama yapılmalıdır.Şebeke topraklamasının yakınlarına gömülmemelidir.ayrıca ups gücü pc gücünü bilmeniz gerekir ve ups gücü daha yüksek seçilmelidir
K.G.
 
ev sahibim bir şofben taktırdı, üzerinde 230V 55W yazmasına karşın servis 2A olduğunu söyledi. Benim 2 adet KGK var, biri BTN-600 (360W sanırım) diğeri de Tunçmatik 850VA (480W). Sorularım; 1-850VA'yı kullanırsam şofbeni ne kadar süre kullanabilirim; 2-KGK'larını seri bağlamak mümkün olur mu? Teşekkür ederim.
 
ev sahibim bir şofben taktırdı, üzerinde 230V 55W yazmasına karşın servis 2A olduğunu söyledi. Benim 2 adet KGK var, biri BTN-600 (360W sanırım) diğeri de Tunçmatik 850VA (480W). Sorularım; 1-850VA'yı kullanırsam şofbeni ne kadar süre kullanabilirim; 2-KGK'larını seri bağlamak mümkün olur mu? Teşekkür ederim.
Hiç kullanamazsın bu çapta KGK ile ütü, soba, vb rezistanslı yüksek akım çeken cihazlar çalışmaz KGK aşırı yükten dolayı kendini kapatır
 
Hiç kullanamazsın bu çapta KGK ile ütü, soba, vb rezistanslı yüksek akım çeken cihazlar çalışmaz KGK aşırı yükten dolayı kendini kapatır
teşekkür newstar. Yüksek akım çeken cihazların örneğin 1800W süpürge yanlış bilmiyorsam çektiği akım 8A civarında. Bendeki 850VA ise 2.12 A'e kapasiteli. Anlamadığım nokta şofben (baymak BH13-doğalgazlı) üzerinde 55W (bu 0.25A) yazması ve servisin 2A çektiğini söylemesi.
 
Doğalgaz şofbeniniz tam sinüs çıkışlı bir ups,inverter sistemi istemeyip de,modifiye sinüs çıkışlı ups'lerle de çalışıyorsa eğer,bu 55 watt. anma güçlü "baymak doğalgaz şofbeni" rahatça da çalışır,bir sorun olmaz,çünkü anma gücü ups'nin anma gücünden çok aşağıdadır.Elinizdeki her iki ups'den herhangi biri(360 veya 480 watt.lık olanı)bu cihazı çalıştırabilir.Siz ilk baştaki mesajınızda, doğalgaz ifadesini kullanmamanızdan dolayı sn.newstar olaya,sadece yüksek güçlü elektrikli şofbenlerin çalıştırılması açısından bakarak,güç yüksek olduğundan otomatik olarak elektriğin de kesileceğinden söz etmiş,bu konuda sorunun ilk soruluş şekline göre kendisi tamamen haklıdır.

Benim evimdeki "demirdöküm compact hermetik şofbenin" anma gücü ise "73 watt.,230 volt,50 hz." etiketlidir.Elektrikler kesildiğinde,Tunçmatik Lite 650VA(360 watt'lık) ups ile, ev tesisatına verdiğim 220 volt ac. ile bir aksaklık olmadan hermetik şofbeni rahatça da çalıştırmış,sıcak suyu uzun bir zaman da alabilmiştim,herhangi bir sorun olmamıştı.Destek süresi hesabı,12 volt 9 amper(850 VA'lılarda olan akü) bir akünün toplam gücü olan 12*9=108 watt.'ın,çalışacak olan cihaz gücüne,kayıplar da hesaba katılıp yapılan kaba bir saat hesabıyla yapılabilir.108/55=1.96 saat,akü tam şarjlı olduğunda,invertör,akü kayıplarıyla biraz daha düşüğü olan 1.70, 1.75 saatler civarında bir değer olabilecektir.55 watt.,220 volt ac.'de(İster ups,ister şebeke),çekilen akım sadece dediğiniz gibi 0.25 amper kadar olacaktır.Biz ayrıca prensip olarak,her zaman yazılan etiket gücüne itibar ederiz.Elektrikçinin söylediği kanı,ayrıca kendi öz düşüncesi,kanaati de olabilir.Kolay gelsin.
 
Bu tafsilatlı bilgiler için çok teşekkür ederim, geçenlerde dalgınlıkla elektrikli süpürgeyi bağladığımda powercom600A (360W) sigortası atmıştı. Ancak şimdi aldığım Tunçmatik'de Pil Şarz Seviyesi ve Yük durumunu da ekranda görmek mümkün diğerine göre tafsilatlı. Aşırı yükte bu cihazda da bir sigorta atması söz konusu mu? Yoksa farklı bir koruma sistemi mi mevcuttur? (Aşırı yük ortadan kalkana kadar geçici kendini kapatması gibi) Saygılarımla
Not: Açıklamalarınızdan anladığım kadarı ile, bendeki UPS'ler modifiye sinüs çıkışlı, olumsuz olasılıkla şofben de tam sinüs çıkışlı gerektiriyor ise deneme için bağlantı yapıldığında şofben ve ups lerde bir arıza söz konusu olur mu?
 
Son düzenleme:
Bakın,aşırı yüklerde ups'nin devreleri bunu algılayıp(Kendi içindeki entegrede ölçüp biçerek)devreyi kapatır.Kapatıp tekrar açmanız durumunda,eğer bu fazla yük hala devredeyse ups,resetlenip tekrar açılmasına rağmen,kendini korumaya alıp(SMPS'lerde aşırı yüklenme durumunda,devrenin geri besleme devrelerinden gelen algıyla,besleme hattını tamamen kesebilmesi de buna çok benzerdir) devreyi yine kapatacaktır.Bu 1.durum,ups'lerde mevcut olan bir aşırı yük korumasıdır.(Otomatik ev sigortalarındaki,otomatlardaki, kısa devrede, hattın çabuk ve aniden kesilmesi,devre dışında kalmasıyla ve aşırı yükte, belirli bir zamandan sonra bu yükün kesilme durumu da,bu benzer durumun kolayca anlaşılabilmesi için benzetilebilir.)Bir de ups'lerde,çıkış hattındaki 220 volt ac.'de, tam bir kısa devre oluşmasında vuku olan,bir 2. ayrı durumda(Ayni otomatlardaki gibi)ups üzerindeki bir otomatik sigorta anında atarak devreyi korumuş olur.Tuçmatik Lite 650-850 VA'lık ups markalarında,arkalarında,giriş kablosunun altında,çıkış 220 volt ac.çıkış prizinin hemen solunda,üzerinde "PRESS TO RESET" yazan,bir buton görünümünde,yer alan yuvarlak bir düğme,sözü edilen bir otomatik sigortadır. Attıktan sonra prizin aktif olabilmesi,yani devreye bu 220 volt ac.yi yeniden verebilmesi için,üzerine basılarak resetlenmesi gereklidir,aksi durumda çıkış elektriğini tüketici cihazlara veremez.Bu da sistemin 2.korumasıdır,yani sizin sözünü ettiğiniz gibi,hem uzun zamanlı(Aşırı,fazla yükte),hem de bir kısa devrede,daha çabuk harekete geçen devre korumaları ayrı ayrı bulunur.

Elinizde sahip bulunduğunuz ups'leriniz,tam sinüs çıkışlı olmayıp,sinüs eğrisi hafif olarak kırılmış ve sinüse benzetilmiş bir çıkış formundadır.Tam sinüs olması,ancak çok hassas cihazlarda,bazı tür kombilerde,vb.cihazlarda,içlerindeki devre kartı, bu suni sinüs şeklinden etkilendiği,düzenli çalışamadığı için,bu tam sinüs şekli mutlaka tercih edilip,mecburi olarak kullanılmak zorundadır.Ancak sahip bulunduğunuz "baymak doğalgaz şofbeninin" bu tür bir hassiyeti,benim evde kullandığım "demirdöküm hermetik doğalgaz şofbeni" gibi ayrıca da bulunmuyorsa,bir aksaklığa sebep olmadan da kullanmanız mümkündür.Ben kendi şofbenimde ise,bunu bizzat deneyerek öğrenmiştim,ayrıca bir ön-araştırma yapmamıştım.Ama bunu sizin şofbeniz için kesin söyleyebilmek,markaları farklı olduğu için,çalışma sistemleri yarı analog,tam dijital,pic yazılımlı,vb.özel vasıfları açısından ifade edilebilmesi,deneme yapılıp çalıştırmadan önce,mutlaka bir ön-araştırmaya mutlaka ihtiyaç bulunduğunu gösteriyor.

Daha önce forumda,ayni konu kombiler için özel olarak ele alınmış,pc için yapılanlarının(Modifiye sinüs çıkışlıların) hata verdirerek kombileri çalıştıramadığı,kendi özel tecrübelerine sahip,Müverrih adlı değerli bir üyemiz tarafından dile getirilmiş,kombilerdeki bu tür sorunlara çözüm olarak da "Necron" markalı "Özel kombi ups'leri" nin tam bir çözüm sağladığından söz edilmişti.Ayni durumun normal,tam dijital yapıda olmayan(Sıcaklık dijital göstergesi haricinde) ev tipi doğalgaz şofbenleri için de geçerli olup olmadığını, modifiye sinüsün bu istisnai durumunun,bir dezavantajı şeklinde,netten birçok kaynaktan da araştırırsanız,ayrıca siz de rahatça görebilirsiniz ki,"Yalnızca bazı kombi türleri" nden(Çünkü hassasiyet yalnızca bunlardadır.),özellikle de altı çizilerek söz edilebilmektedir.Müverrih adlı üyemiz tarafından,böylesi durumlarda,kombinin yalnızca bir "hata kodu" verip çalışamadığından söz edilmiş,sürekli arızalanma,bozulma riskinden,genelleme yapılıp,şofbenler için ayrıca söz edilmemiştir.Yine de bu işi tam garantiye almak ve içinizin tam rahat edebilmesi için,bir ön-araştırma yapabilmenız de kanımca iyi olacaktır.Kolay gelsin.Saygılarımla.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/ups-and-jeneratorler/57214-ups-tavsiyesi.html
 
merhaba.ben evim için ups istiyorum. ihtiyacım şu :

cihaz kombi için tam sinüs olmalı

1.kombi
2.72 ekran tv.
3.uydu alıcı
4.300 w tasaaruflu ampüller

bu cihazları en az 2-3 saat besleyecek hangi cihazı önerirsiniz ?
önerdiğiniz cihazın teknik özellikleri neler ? kaç amperlik akü olmalı örneğin
son olarak bu cihaz sigorta paneline bağlanır mı

tşk...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst