Uno'ya kodu yüklerken sorun var : avrdude ser_open() can't open device.

AAZ

Üye
Katılım
18 May 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Herkese iyi günler ,
Arduino Uno kart'a kodu aktarırken ;
"avrdude ser_open() can't open device" hatası alıyorum. İnternette yaptığım araştırmalara göre sorun çözülmedi , portu da değiştirip denedim , başka usb ye de taktım , başka bir pc de daha deneme yaptım , usb portunu kaldırıp tekrar yükleme yaptım güncellemeler de tam fakat sorun çözülmedi yardımcı olabilecek var mı ? Teşekkürler...
 
Eğer arduino'nuz klon ise klon driverini yükleyiniz (uygun chip'e göre). Ancak bunuda yapmanıza rağmen düzelmediyse ve başka pc ve kablo ile de denemenize rağmen aynı hatayı alıyorsanız donanımsal bir arıza vardır. Bazı hatalarda uzun süre (5 sn kadar) reset tuşuna basmakta işe yarıyor. Hangi hatalar olduğunu tam hatırlamıyorum ama bazı hatalarda reset tuşu işe yarıyordu. Fakat sizin dediklerinize göre işe yarayacağını sanmıyorum. Ama denemekte fayda vardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: AAZ
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler , uygun driver'dan kastınız aygıt yöneticisindekini diyorsanız orada driver yüklü ve güncel , Reset deneyeceğim :)
 
arduino'nuz klon mu? Yani Çin malı mı?
 
Evet klon almıştım , orijinal değil.
 
ch341ser.exe bunu googleden arattırın. nasıl yükleneceği ile ilgili dokumanları google'den bulabilirsiniz. uygun driveri yüklemeniz lazım.
 
Maalesef , sanırım ch341ser.exe nin yaptığı win 8 ve üstü cihazlarda zaten varmış bende win10 kullanıyorum portta da görüyor örneğin COM4 olarak. Şu an kodu yükle dediğimde ise dakikalarca bekliyor ve sürekli yükleniyor... haline geldi. Sanırım sorun başka bi nedenden ötürü. İlginiz için teşekkürler...
 
aygıt yöneticisinden portların olduğu kısmın bir fotografını çekip yollayabilirmisiniz?
 
şu şekilde
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    31.1 KB · Görüntüleme: 320
Hocam Normal görünüyor. arduino'yu pc'den çıkarın. Bilgisayarı kapatıp açın. Sonra İDE'yi açmadan arduino'yu bilgisyara bağlayıp reset tuşuna basılı tutun. Sonra İDE'yi açıp. kart:arduino uno , port:com4 seçip; yeniden bir yüklemeyi deneyin. Eğer bunlar olmazsa win7'li bir makinada ch341ser.exe 'yi yükleyerek Uno'yu test edin. Onda da aynı problem varsa donanımsal bir sorununuz vardır.
Uyku saatim geldi. İyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst