twido kendini resetliyor

makina19

Üye
Katılım
2 Haz 2009
Mesajlar
112
Puanları
0
Yaş
43
makinada bulunan twido TWDDMM24DRF makina çalışırken telemekanik panele girilmiş olan değerleri resetliyor ben aynı değerleri tekrardan giriyorum aynısı gibi çalışıyor sorunu ne olabilir? Bu PLC hangi durumda kendini resetler? Sarsıntıda PLC run dan çıkıp eror sonra tekrar run a dönüyor acaba içinde lehim mi çatladı ? PLC=HMI problemi mi var sizce?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
twido dökümanlarını biraz incele, belirli word adresleri hafızalıdır, elektrik kesintisinde felan silinmez onları kullan
 
PLC rundan çıkıp tekrar run'a geçmesi işlemci ile ilgili bir problem olabilir. Hattın beslemesinide kontrol etmelisiniz. Panel programı içerisindede istediğiniz değerleri elektrik kesintisinde kaybolmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
 
olmadı bide shnaider i ara bazı arızalı seriler vardı onları kendileri arayıp değiştirmiyo senin söylemen gerekiyo ozaman değiştiriyorlar.
 
plc rundan çıksada operatör paneli kendini resetlemez.Operatör panelinin kendini resetlemesi için plc ile arasındaki bağlantının kesilmesi lazım öncelikle o bağlantıya bakman gerekiyor.
 
Okadar uzun boylu düşünmenize gerek yok belkide programda %S0 yada %S1 kullandıysanız ondan kaynaklı olabilir...

örneğin eğer siz programın herhangibiryerinde %S0 bitini aktif ederseniz(çektirirseniz) program tüm hafızayı 0 olarak atar ve cihaz resetlenir...
 
Merhaba arkadaşım;

yedek girislerden birini RUN\STOP girisi olarak konfigure etmesini onerelim. Boylelikle sisteme baglanacak bir svic ile PLC RUN veya STOP durumu bu svicle belirlenebilir. Islemin nasil yapilacagina iliskin bilgi ismail yilmaz veya caglar dan alinabilir.

kolay gelsin
 
Benim basıma boru kaynak makinesinde böyle bir olay geldi.makine kaynak sasesinden dolayı twido kendini resetliyordu
 
twido kafasına göre run dan çıkabiliyor zaman zaman ortam şartlarına bağlı olarak.
bunu önlemek için telemekaniğin eski çözümü bir inputu feda etmek oldu; edit input configuration dan bir tane run/stop input seçip, pano içerisinde o inputa direk olarak 24 v. bağlıyorsun olay bitiyor.
Yeni çözümde ise input feda etmene gerek yok diye duydum bi arkadaşımdan, telemekaniği aramış ve yazılım olarak program içerisinden halledilebiliyormuş yeni sürümde, daha hiç denemedim..
saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst