tv den civ civ diye ses çıkıyor

murat2323

Üye
Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
45
tv den civ civ diye ses çıkıyor acaba neden olabılır başka hiçbir problemi yok görüntü ses normal
 
Yüksek gerilim kısmında olabilir gibime geliyor.
ya da içine civciv girmiştir.:D
Şaka yapıyorum ama bazen elektronik cihazların içine küçük hayvanlar girebiliyor.fare gibi.bir video cihazının içine girmiş ve yuva yapmış.
 
SAyın Elek in söylemiş olduğu gibi trafoda atlama olabilir bu esnada ekran kararma yapıp korumaya geçer.Sanırım bir müddet sonra tv niz arızalanacak.Garanti kapsamında ise şimdiden yetkili servise götürseniz iyi olur.
 
TV'nin horizantal beslmesi yüksek voltajı tetiklemediği için bu ses çıkıyor. Ya horizantal çıkış transistörünüz yanmıştır ya da besleme çıkışındaki UF diyot bozulmuştur.
 
transistorla ilgili bir sorundur büyük olasılıkla... fazla ısınınca o şekilde çok gıcık edici bir ses çıkartıyor... ben de bir kaç kere alıp yere fırlatmak istedim bu yüzden :p ... bu arada o ses sürekli deildir herhalde?
 
Söylemeye çalıştıgınız arızayı net olarak ayrıntılı yazarsanız yorumlar daha net olur.

İlk önce tv niz çalışıyordamı o sesi çıkarıyor yoksa tv çalışmıyor arızalı da tv içinden öyle bir ses geliyor gibi açıklayıcı olursa daha güzel olur.
 
tvde civ civ ses geliyor görüntü ve ses yok standby kırmızı yanıp yanıp sönüyorr
 
civ civ sesi besleme katının korumaya geçmesinden kaynaklanıyor.bunun için besleme katı çıkışında ki voltaj çıkışlarına baglı kondansatörlerin iki ucu arasında kısa devre varmı varsa gidermen lazım.yada smps trafosu çıkışındaki sigorta dirençlerden açık devre olan varsa tesbit etmelisin.
eht yüksek gerilim trafosunu süren transistörün kısa devre olma ihitimali yüksek kontrol etmeni tavsiye ederim...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst