Tv de oluşan çizgiler

burakk.555

Üye
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba. Arkadaşlar arçelik marka tv de resimde görüldüğü gibi üst kısımda çizgiler oluşmakta sebebi ne olabilir?bu arızayı daha önce yaşayan var mı?
 

Ekli dosyalar

  • 1422372129571.jpg
    1422372129571.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 25
Benzer bir durum yaşadım.

Marka vestel ,

Görüntü resmi üstte fazla kaymıştı bu nedenle çizgiler oluşmuştu. Resmi ekrana sığdırarak sorunu büyük ölçüde azaltmıştım. Cihazın menüsüne girip vertical pozisyonunu değiştirmenizi öneririm. ( Pozisyon aşağı kaydırılmalı ) Oluşan değişikliğie gore hareket etmelisiniz.

Bu işlem için servis menüsüne girmeniz gerekebilir.

Kolay gelsin.
 
Cihazın kumandası yok ve cihaz epey bi eski olduğundan menü arayüzü de yok analog gibi servis menüsü varmıdır bilmiyorum. donanımsal bi sıkıntı olduğunu tahmin ediyorum ama tahmin işte..
 
Görüntü dediğim gibi yukarı kaymış durumda.

Kanal logosuna bakarsanız sağda üstte köşeye dayanmış. Şöyle düşünün elinide bir A4 kağıt var bir resim çerçevesine yerleştirmek istiyorsunuz ama sığmıyor. Resim üstten kendi üzerine katlanıyor. Sizin gördüğünüz çizgile üzerine katlanan satırlar.

Cihaz eski ise bu ayar bildiğim kadarı ile şase üzerindeki potansiyomatreler olacak. En arka kısımda dizili bir kaç tane olması lazım. Görüntü pozisyonlarının ayarı için.

Önce bir temizlemek lazım tv yi içini iyice. Toz pislikte etkileyebilir. Daha sonar bu bahsettiğim trimpotlara bakmak lazım.

Ancak dikkatli olunması gereken bir durum cihazda yüksek voltaj barındıran tüp var. Bu tüp 2 gün elektriksiz kalsa bile kolay boşalmaz. Çarpılma riski vardır. Dikkatli çalışın yada bir bilenden yardım alın.

Kolay gelsin.
 
Sorun büyük oranda vertikal saptırma devresinde olmalı.
 
Eyvallah teşekkürler cevaplar için deneyip sonucu yazarım
 
Kond değer kaybetmiş, tepesi şişerek üzerindeki yalıtkan sıyırarak kendini belli eder nadir de olsa alttan şişebilir veya alttan ayak oksitlenebilr elektrolit sızabilir, kolay gelsin.
 
Eyvallah :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst