Trifaze Priz

maho-g

Üye
Katılım
3 Şub 2010
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
33
3 fazlı prize topraklama gerekli midir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
makıne besleme vb kullanımında ıse evet bunun ıcın 5 lı prızler kullamılır,3 adet faz ıcın 1 notr 1 de toprak olmak uzere.
 
üç fazlı yada bir fazlı priz fark etmez :eğerki bir alıcının iletken gövdesi mevcut ise elektrik çarpılmalarına karşı muhakkak topraklanmalıdır, ayrıca topraklama elektronik sistemlerde devrelerin kararlı çalışması için de çok önemlidir.
 
bağladığın çalışır ama toprağı bağlarsan güvenlik açısandan daha iyi olur ...
 
arkadaşlar bir elektrik tesisatında en önemli olan toprak hattıdır bir çok ustalarımız sanki toprak hattı bir işe yaramıyormuş gibi düşünüp olsada olur olmasada olur diyorlar oysaki toprak hattı insan hayatını kurtarır
 
topraklama daima gereklidir. yükler dengeliyse nötr gerekli değildir.
 
3 fazlı prize topraklama gerekli midir?

Topraklama daima gereklidir.
Direk Motor beslemesi için kullanacaksanız 3P+E (3faz+toprak)


Faz-Nötr Kumanda devreli (Direk motor besleme harici) dengeli veya dengesiz beslemelerde 3P+N+E(3faz+Nötr+toprak)
 
Kullanılacak olan sisteme göre değişir.Kullanmakta yarar var.
 
Öncelikle güvenliği düşünmek zorundasınız. Bunun için ikinci resimdeki beşli prizi kullanmakta yarar var. Bundan böyle iletkenlerde beşli olmalı. Nötr mavi ve yeşil-sarı toprak ile üç fazı olmalı. Dörtlü iletkenler ise imal edilmemeli. Prizden çıkan hat da beşli olmalı. Motor tesisatlarında dörtlü iletken kullanıldığında yeşil sarı toprak hattı olmuyor. Nötr için mavi iletkeni toprak olarak bağlayıp geçiyorlar. Bir başkası gelip toprak için kullanılan maviyi söküp nötre bağlıyor. Böylece toprak iptal edilmiş oluyor. Hatta bazıları daha ileri gidip Mavi iletkeni faz yapıp nötrü de kafasına göre başka bir renk yaparak tehlikenin boyutunu daha da arttırıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst