Trifaze priz çekimi

Estağfirullah bizde anamızın karnında öğrenmedik. Tamamen farklı veriler, Motor etiketinde Cosfi değeri ayrı verim ayrı yazar.
15 kw motora münfrerit kompanzasyon için kaç kvar kond baglamalıyız ve münferit kompanzasyonun gerilim düşümüne etkisi hakkında deegerli görüşlerinizi bekliyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
15 kw motora münfrerit kompanzasyon için kaç kvar kond baglamalıyız

Asenkron motorda yükün değişken olup olmama durumu ve o yüklenme değerindeki cosfi değeri önem arz eder. Bunu tespit edebilmek için ölçüm yapmak gerekir. Etiket değerindeki değerler nominal yüklenme akımı ve o durumdaki cosfi değerini verir.
İhtiyacı Kabaca 10kVar olarak belirlersek, cosfi'yi ölçecek aletiniz olmadığı varsayımı ile devreye bağladığınız atıyorum her 2,5kVar kondansatörde motordan çekilen akım azalmaya başlayacaktır 4.kondansatör ilavenizde motor akımı bir öncekine göre artışa geçiyorsa 4.kondansatör fazla geliyor demektir, 3 kondansatör 7,5kVAr yapar ve uygundur denir. Doğru olanı ölçüm yaparak bulmaktır. Direk endüktif güç değerini gösteren pensampermetrelerde var ölçtüğünüzde atıyorum motorun 6,5kVar endüktif güç çektiğini direk görebilirsiniz, bu durumda 6,5kVAr kondansatör gerektiği direk anlaşılmış olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst