Trifaze motor için sürücü önerisi rica ediyorum.

Diş çekme işi fazla güç istemiyor üstad. Mesela 1mm derinliğinde diş çekme işlemi 5-6 pasoda (veya daha fazla) tamamlanıyor. Çok az talaş çıkıyor yani. Dolayısıyla iş mili motorunda devir düşmesi mümkün ama zor. Esasen 2kw motor bile fazlasıyla yeterli fakat ben 3kw'de karar kıldım.

Sensör, iş mili dönerken sürekli devir bilgisini programa gönderdiği için program sürekli olarak devire göre eksen hızlarını hesaplıyor. Devir düştüğü anda eksenlerin hızını da aynı oranda düşürüyor. Mach3 Turn (torna için) diğer muadillerine göre eski teknoloji sayılır fakat doğru ayarlarla çok kaliteli sonuç veriyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Paso başına ilerleme az olduğu için zorlamıyordur.

Motor gücü konusunda belirleyici bazı etkenler var. En başta sizin tesisatınız buna müsait mi? (Hobi amaçlı çalışacağınız için)

İkincisi motor devri çok önemli. Düşük devirlerde çok kullanacaksanız motoru da düşük devirli seçin. Nasıl olsa sürücüden devri artırabileceksiniz. Motor devri yüksek olursa ve kasnak oranı uygun olmazsa sürücüden devir düşürmek zorunda kalırsınız, bu durumda motorun torku sabit kalacağı için gücü düşmüş olur.

Motorun boyutları ile ilgili detaylı çizimler internette mevcuttur. Önceden mutlaka bakın yerine oturmayabilir.

Saygılar...
 
Merhaba,

Motorlardan pek anlamıyorum. Satın aldığım tornayı CNC'ye çevireceğim ve fotoğraftaki gibi bir 3 fazlı AC motor almayı düşünüyorum. Bu tip motorlar için en iyi sürücü seçimi ne olabilir?

Özellikleri:


Bu motorlar 50Hz. CNC'lerde kullanılan VFD'lerle birlikte kullanılabilir mi? (bu soru muhtemelen saçma oldu. Motor 50Hz fakat VFD 400Hz olduğu için)


clip+(2017-02-24+at+02.16.43).jpg
Merhaba;

Talebinize istinaden uygun ve dogru motor ve sürücü seçimi için bizi arayabilirsiniz.

0216 415 33 33
Halıcı Elektronik - ABB Yetkili SatışBayii ve Servis Partneri
[email protected]
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst