Trifaze motor için sürücü önerisi rica ediyorum.

4kw inverter kullanmaktaki amaç mı? Tamam 4kw'yi unutun. 3kw olsun (varsa tabi). 3kw 50hz motoru 3kw 400hz sürücü ile sürebilir miyim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hayır, motor sürücüsü kullanmaktaki amacınızı sormuştum.

Saygılar....
 
3 fazlı bir motoru başka neyle sürebileceğimi bilmiyorum. Bu yüzden önüme ilk gelen VFD alternatifine yöneldim.

Eğer VFD ile motoru bahsettiğim şartlarda çalıştırabilirsem avantajları şunlar olacak:
- Motorun start/stop ve hız kontrolünü CNC kontrol yazılımıyla (Mach3) kontrol edebileceğim.
- Anlık devir için de geri bildirim sağlayacak olan bir devir sensörü ekleyeceğim.
- İlk mesajda örneğini verdiğim tipte motorların benim gördüğüm kadarıyla en yüksek hızları 4000 devir/dakika civarında. Tornada ihtiyacım olan en yüksek hız 1500-2000 devir/dakika. Yani 1:2 oranında bir kasnak sistemiyle istediğim hızı elde edebilirim.
- Kasnak ayrıca torku da arttıracak.

Amaç genel olarak bu hocam.
 
Üniversal tornanın eksenlerini step motorla kontrol ettiniz, şuan sadece ayna mı kaldı? Doğru mu anladım? Yoksa amaç sadece ana motor devrini sürücü ile ayarlayıp hobi amaçlı birşeyler yapmak mı?
 
İlk mesajda belirttiğim gibi tornayı CNC'ye çeviriyorum -Acemi- hocam. : )
 
Merhaba,
Makaslardan kasıt nedir anlamadım fakat şöyle açıklamaya çalışayım;

İş miline (spindle) takılan hız sensörü anlık değerleri kontrol kartı vasıtasıyla Mach3'e gönderiyor. Diş çekerken Mach3 de iş milinin hızına göre eksenlerin hızlarının ne olacağına karar veriyor.

Diş çekme işlemi ufak pasolarla tekrarlanan bir işlem olduğu için konum bilgisini devir sinyalinin hangi noktada geldiğini aklında tutarak karar veriyor. Mesela, devir sinyali geldiği anda eksenlerin hareketini başlatıyor. Diş kesmeye başlıyor yani. Her pasoda aynı işi tekrarlıyor.

Sonuç olarak hız sensörü hem Mach3'ün iş milinin hızını ayarlamasına hem de diş çekerken konumlama yapmasına yardımcı oluyor.

http://www.micro-machine-shop.com/Mach3 Threading.pdf

 
Makaslardan kastım şuydu, elle diş çekerken tezgahı otomatik hareket mil var biliyorsunuz, kola bastırıp arabayı mile bağlı hareket ettirdiğiniz mekanizmadan bahsettim.

Şuan sorunu net olarak anladım. Yalnız şöyle bir durum var. Mach3 devir bilgisini hangi hassasiyette işliyor bir bilgim yok, ancak diyelim 150 devir bunu asenkron motorda tamı tamına 150 olarak ayarlamak zor olabilir, yani kendi tasarladığınız bir sistem için. Bu durumu göz önünde bulundurun. Fener mili devir bilgisini referans alsanız bile bu mili çeviren motor yeterince güçlü olmalı, kasnak oranları ve motor devir sayısı çok önemli. Motoru çok düşük frekanslarda çalıştırmak kolay değildir, her ne kadar vektör kontrollü sürücülerde olsa bile siz o tarz birşey aramıyorsunuz.

Peki fener mili konumu hassas olarak ölçülüyor mu? Yoksa basit bir devir ölçme işlemi mi yapılıyor?

Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,641
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst