Transfer panosunda referans kablosu sorunu

i.sinaplı

Katılımcı Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
1,173
Puanları
56
Yaş
43
Konum
BARTIN
Merhaba arkadaşlar 2 blok konut var jeneratör tek hangi blokta tek ten enerji giderse jeneratör devreye girecek ben 2 tane otomotik transfer panosu yaptım problem su bloklara gelen enerji aynı trafodan de yil 2tane trafo var blokları besleyen. ben transfer panosunun referans uçları 3 fazli algılayan uçları b aglayamiyorum sebebi trafolar farklı oldugu için fazlar çakışıyor.ne yapmam gerekiyor.motorlu kurmali salter dusundum pahalli geldi baska nasil cozum olabilir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Transferi ters düşünseniz bolklardan hatları uygun amper de tmş ye bağlayın tmş lerin kurma motor takılan ları var ğim işi şöntleyip çıkışına bloklara verseniz birde şema mızı paylaşırsanız değişiklik yapılacak kısmı daha iyi analiz edebiliriz
 
Merhaba ıbrahim bey dosya ekleyemiyorum su an transfer panosu sizin bildiğiniz gibi klasik pano 2 kontaktor var Şebeke generator elektrik sel kilitlemeli evet tms lerin motorlu olanları mevcut ama pahalli kontaktorlerle çözüm arıyorum.
 
Fkr varmı
 
Mevcut sistemin projesi ve fotoğraflar olursa daha iyi sonuç alırız
 
faz koruma rolesı yok ustam seneryo acık halde yazdım tek hat proje falan yok kafamdan tasarlıyorum bildiğimiz 2 kontaktorlu basıt elektrıksel kilitleme korumalı 2 adet kontaktor sebeke ve generator ve sebekeden 3fazı referans olarak generatore veriyorum 1.blokta enerji gidince generator aktif calısıyor .işte soru işareti 2.bloktaki transfer panosundan gene L1 L2 L3 3 FAZ referansını generatore getirince sorun orda faz çakısıyor .generator paneli datakom buna ne yapılabilir yoksa datakomla irtibata mı gecmeliyim.

generator ortak 2 blok bına bunun enerjileri farklı 2 trafodan geliyor .
 
Datakomdan başka çıkış yolu olduğunu sanmıyorum abi
 
2 tane datakom olursa, tek jeneratörden çıkan 3 faz ucu her 2 datakoma girer. Şebekeden 1.sinin 3 faz ucu 1 datakoma, 2.sinin 3 faz ucu diğer datakoma gider.

Bu 2 datakomun Jeneratör start uçları paralellenirse sanki istediğiniz olay gerçekleşir.
 
Ad-em ve yozpay96 arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bu sefer olucak inşallah
 
Datakom ile de olabilir alternatif olarak da 2 fkr ye bolklardan gelen referansları girip hem kumanda hemde start işlemi için kullanılabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,650
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst