Trafoyu nasıl değerlendiririm.

Yukarıda ayarlı devre linki verdim ya

Şarj kontrollü derken siz akümü şarj etmek istiyorsunuz?
 
Linki sonradan gördüm şimdi inceliyorum. Evet 6v 4a akülerim var elimde onları şarj emek içinde kullanacağım. Verdiğiniz link yabancı olduğundan çok bişey anlamadım.
Elektrik konusunda iyiyim fakat iş elektroniğe gelince çok fazla birşey yapamıyorum.
 
Serkan ustam 6a vermez bu ölçüler niye 0 12v yok başka voltajlarda var 3 a garanti diye düşünüyorum
 
Serkan ustanın paylaştığı devre çok hoş
 
Serkan ustam 6a vermez bu ölçüler niye 0 12v yok başka voltajlarda var 3 a garanti diye düşünüyorum

Trafonun resminde çıkış voltajlarıda yazıyor. Seri sarımla ara uçlar çıkartılmış. En yüksek voltaj 12 volt. Eğer daha yüksek voltaj isteniyorsa sekonder sarım sökülüp tekrar sarılmalı düşüncesindeyim.

Güç konusunda trafo ölçülerinden yürüdüm. 3 amperin üzerine çıkacağını düşünüyorum.

Şöyle bir test yapabiliriz. Eğer elinizde varsa bir adet oto far ampülü yada 12 volt 50 watt halojen lamba bu trafonun çıkışına bağlayın. Çalışma esnasında trafo çıkış voltajını ve lamba devresinden geçen akımı ölçer buraya değerleri eklerseniz buda bir fikir verir.

Kolay gelsin.
 
Bak o doğru ustam arkadas far ampulü baglayarak seri halde akimini ölçsün daha iyi olur
 
Değerli ustalarım cevaplarınızı yeni okuyabildim. Söylediklerinizi en kısa zamanda deneyeceğim. Elimde far ampulü şuan yok. Te3dartik etmeye çalışıyorum. Saygılarımla.
 
Kısa zamanda tedarik edersen çok iyi olur o trafo kaç amper çıkardığını merakla bekliyoruz olmadi 12v 50w 100w birseyde bağlayabilirsin
 
Sayın ustalarım trafoyu denedim fakat bir türlü akım ölçemedim.
Elimde DT832 Dijital multimetre var ona seri bağladım 10A aralığında 50w ampülü yakıyor fakat gösterge sufır gösteriyor. Yanlış bir şeymi yapıyorum. Saygılarımla.

Not: Bu ölçü aleti voltaj değerleri biraz fazla ölçüyor, bunu sıfırlama yapabiliyormuyuz acaba.
 
DT832 ölçü aleti evet amper ölçer fakat ,

Gördüğüm kadarıyla DC akım ölçüyor. AC akım ölçemiyor. Trafonuzun çıkışı AC olduğu için elinizdeki ölçü aleti akımı ölçemez. Bu ölçüm için AC amper ölçebilen bir multimetre ile ölçmelisiniz.

Sıfırlama konusu biraz uğraştırıcı işlemdir.

7106 entegresinin referans voltajı nasıl veriliyor group olması gereken değerdemidir ölçmek gerekiyor. İçeride kalibrasyon için potansiyometre varsa onu kullanarak kalibre edebilirsiniz. Entegrenin 36. bacağı referens voltajının yüksek olması gereken bacağıdır. Buraya bağlı bir potansiyometre varsa ölçü aletinize voltaj verip bu potansiyometre ile kalibrasyonunu yapabilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken elinizdeki sağlam bir ölçü aletinin ölçtüğü değeri referans alarak yapmak gerekir.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst