TRAFOYA FAZ FAZ VERMEK?

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,160
Puanları
31
Merhabalar tek faz beslemeli trafoya faz-nötr değilde? Faz- Faz vererekde çalıştırmak mümknmüdür ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar,
Yukarıdaki bilgilerin özellikle sayın binbaşı'nın açıklamaları çok yerinde. Lakin olayı bilemeyen arkadaşlar için fazla akademik bilgiler.
Bir fazda oluşan sinüs eğrisi saniyede 50 kez artı, 50 kez eksi alternasta oluşurken, varsayılan çizgiye denk gelen noktaya nötr denilir ama bu nötr Şebeke nötürü değildir.

Aşağıda 3 faz ve nötr oluşumunu gösteren bir çizim yaptım. Bu 3 fazı üreten bir alternatör de olur, yüksek gerilimden alçak gerilime dönüş yapan trafo da olur. 3 fazın birleştirildiği noktaya yıldız köprüsü veya nötr köprüsü de denilir. Resimde de olduğu gibi her faz oluşumunda sinüs eğrisi kendi çizgisi doğrultusunda artı ve eksi alternasta bulunur. Ekli dosyayı görüntüle 35947
Geçen haftanın konusundan Sn. @ŞEFin paylaşımı, resme bakarsan 2 faz arası gerilim 380v tur 220v değil, fanteziye gerek yok ma illa deneyeceğim dersen lamba bağla daha ucuza merağından kurtul tabi güneş gözlüğüyle bak :cool::).

Forumda eskisin hatırladığım kadar elk konularında iyisin yeni de değilsin yanlış anlamanı istemem soru basite kaçmış yeni başlayanların soracağı türden.
 
trafo girişi 230V Ac turkiye standartlarına göre yapılmış. Fakat aynı trafo amerikada kullanılmak isteniyor ve malum orada tek faz 110V bu yüzden bende faz faz vererek voltajı 220V yapmak istiyorum. Yani 230V luk trafoya 380V basmaktan kastedmşyorum ?
 
Orda da 280 dir iyi araştır, yine ömrü kısa olur. Bunu ilk mesajda yazaydın.
 
Amerıkada gerilim faz nötr 110 Volt.faz arası gerilim, 1101.730 190 volt yapar. Trafonun primer veya sekonderınde + /_ kademeler varsa normale yakın bir çıkış alırsın belki.
 
trafo girişi 230V Ac turkiye standartlarına göre yapılmış. Fakat aynı trafo amerikada kullanılmak isteniyor ve malum orada tek faz 110V bu yüzden bende faz faz vererek voltajı 220V yapmak istiyorum. Yani 230V luk trafoya 380V basmaktan kastedmşyorum ?

Faz-Faz arası 110 volt olursa 2 faz arası gerilim 190 volt olur.
 
Araya voltaj regilatoru ise yaramazmiki
 
Bu transformator nereyi besliyor?

Yeni nesil smpslerin giris gerilim araliklaru cok genis. Ne icin dusunuyorsunuz bilmiyorum ama farkli cozum dusunulebilir.
 
Besleme trafosu olarak çalışmıyor vibrasyon trafosu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst