Trafonun Yıldız Noktası İle Koruma Topraklaması Arasında Direnç?

Korumayla işletme topraklaması arası sonsuz direnç olursa koruma topraklamasından toprağa akan hata akımı işletme topraklamasına nasıl ulaşacak ; sabah sabah güldürdünüz engin bey :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
nötr barası trafo altı panolarda fındık izolatör ile pano gövdesinden ayrılırken topraklama barası direk pano gövdesine bir izalatör olmaksızın montaj edilir eğer nötr bara fındık izalatörleriniz kırılmış ise pano gövdesine ve toprak barasına kısa devre ölçmüş olabilirsiniz.
 
toprağın direnci sıfır kabul edilir. nötür ile toprak arasında kısa devre göstermesi doğal bir durumdur. bence....
 
kısa devre değilde afaki olarak söylüyorum 20 ohm gibi bir değer görmüş olmanız lazım buda topraklama elemanları üzerinde ki geçiş dirençleridir. genelde topraklama elemanları arası 20 metreden kısa bir şekilde tesis edilmişse görülür ve bir iletken üzerinden birleştirilmesi gerekir.bence siz işletme ve koruma topraklaması elemanlarınız arasında ki mesafeyi kontrol edin 20 metreden kısa ise birleştirme yoluna gidin.
 
İşletme topraklamasi ve koruma topraklamasi toprakta birleşiyor ikisinin çıkış noktasida topraktir siz ölçü alet inin kısa devre konumunda baktığınızda parazitli bir ses duyarsin tam net bir kısa devre sesi gelmez sonuç olarak ikisinin de çıkış noktası topraktir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst