Trafolu Led spot nedir ??

Katılım
15 Ağu 2016
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
31
Led spot'ta trafolu nedir ? Bir usta bunu koymak yerine elektrik duy'u koydu ve içinede led armatür koydu.. Trafolu koymak yerine boyle yaptı.. Bunu niye yaptı duy koyarak ? ve trafolu led spot nedir ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba. Çok iyi bildiğiniz gibi 10 watt.'lık tasarruf lambalı spotların da bundan 20-25yıl önce evdeki kartonpiyerlerde trafolu ve tasarruflu armatürlerle olan bu bağlantısında, lamba içinden starterli ve trafosu ayrı (şok bobinli) olan versiyonları daha yaygındı. Yeni inşaatı yapılan binalarda,ters tavan veya kartonpiyerli olan bu tavanlarda 220 vac'yi direk veren duylarla sadece bu tasarruf armatürü veya sürücü devresi (Sürücü devre ve lamba devresi kendi içinden birleşmiş olarak bulunarak) bu duya vidalanıp (E27'le) kullanılmış oluyor.

Led spotlar için de ayni durum söz konusu olmalıdır. Yani sürücü trafo (Sürücü devre kısmı) ve led armatürü ayrı olanlar ve sonradan tek duydan kompakt olarak sürücü devresi (Sürücü trafo) ve led spotu ayni birimde (Ünitede) birleşmiş (kompakt) led spotlar kullanımı şeklinde olanları tam olarak kastedilmiş olmalıdır,çok büyük olasılıkla. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst