Trafo Rayı Nedir?

Dedejayjay

Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar,

Trafoların yerlerine yerleştirilmeden önce zemine montajı yapılan ve trafonun üzerine konulduğu Trafo Rayı (sanıyorum U profilden yapılıyor) ne işe yarar?

Kimi yerde sabitlemek için, kimi yerini ayarlamak için, kimi topraklama, kimi kaydırmak için diyor?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kaydırmak için diyen doğru demiş.
yerini sabitlemek için takoz yada tıkaç kullanılır.
raylar fabrika imalatı ile sabitlendirilmiş olarak geliyorsa trafo yeri odaya uygun şekilde ayarlanması sağlanır.
bazı mütahhitlerimiz trafo raylarını topraklamaya irtibatlandırır.
 
Özellikle kirli, tozlu ortamlarda çalışan trafolar kapalı trafo odalarının içerisine yerleştirilir. Odanın üstü kapalı olduğundan kapı önüne kadar ray yapılır ve raya konulan trafo itilerek yerine alınır. Raylar montraj kolaylığı sağlar ve trafoyu değiştirdiğin zaman "sağa çok gitti" veya "sola çok gitti" gibi bir derdin olmaz.

Rayları topraklamakta fayuda vardır.
 
Ray gereklimi olmazsa ne olur?
 
Eğer Ray kullanmak istemiyorsan trafoyu kaldıracak kapasitedeki bir vinç ile direk yerine koymanız gerekecektir. Bu küçük güçlü trafolar için pek sorun olmasada büyük güçlü trafolarda ( ağırlığın ve mesafenini uzak olması sebebi ile ) problem olacaktır. Ayrıca kapalı trafo odalarına vinçler giremeyebilir.

kolay gelsin.
 
gücleri büyük trafoları hareket ettirmek oldukca zordur. yani her yerde vincle tutup kaldırıpda yerine koymanız mümkün olmaz. Bunun icin trafoyu hareket ettirecek bi ray yolu yapılır. Trafo ray ucuna indirdikten sonra tekerlekleri vasıtasıyla yerine cekersiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst