Trafik Lambası

Drugs_41

Üye
Katılım
10 Tem 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba şu anda staj görüyorum ve benden proje istediler. İstenilen şey bir dört yönlü yolda bir araç sağada dönebilir solada dönebilir düzde gidebilir. 4 trafik lambası var bu durumda biri yeşil yanarken diğerleri kırmızı olacak ve sırayla tek tek hepsi yeşil yanacak. Sistem sonra başa dönecek. bunun kumanda devresi lazım. Uğraşıyorum ama yapamıyorum yeterli bilgiye sahip değilim yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
selamlar.kardeşim birincisi 4 yönlü yol derken ne demek istediğin anlaşılmıyor. benim anladığım 2 ayrı çift yönlü bir yolun bi noktada kesiştiği bi kavşak.yani artı şeklinde
bir araç kavşakta durup ister sağa ister sola ister düz devam edicek.eğer doğruysa sana tavsiyem bu şekilde bi kavşak bulup lambaların yanma ve sönme olayını takib edip not almalısın.oldukça basit bi sistem ben biraz araştırıp bakarım istersen.yani kurmak istediğin devrenin zamanlamalarını tespit etmelisin en azından bu kadarını sen yap..
 
evet artı şeklinde kardeşim. araç istediği yöne gidebilir. Zamanların gerçekçi olması önemli değil ben kafamda tasarladım zaman olayını zaten. Sonuçta biri yeşilken hepsi kırmızı oluyor. PLC hakkında fazla bilgim yok PLC istediler bunu ama ben birşeyler yaptım kumanda devresi olarak ama doğru çalışır mı bilmiyorum. Sizlerde yardımcı olursanız birşeyler yapabilirim. İlgin için çok teşekkür ederim:)
 
kardeşim .benimde plc üzerinde bir deneyimim çalışmam yok.plc programlanabilen elektronik kontrol sistemlerinin genel bi adı sanırım.benim asıl branşım otomasyon ama teknoloji hızla ilerliyor.takib etmekte baya zorlaştı.senden istenilen şey gerçek çalışan bi devre olsaydı rahat yapardık.ama plc diosun ben hiç anlamıyorum aynı senin gibi.Ekts programı(otomatik kumanda smilatör programı)ile kontaktörler zaman roleleri ile kolayca yapılır.ama sanırım buda işine yaramaz malum plc istemişler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst