Trafik ışıkları

ysnclskn

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
417
Puanları
1
Yaş
36
Q0.0 Araçlar için kırmızı ışık 60 saniye yanacak
Q0.1 Araçlar için sarı ışık 15 saniye yanacak
Q0.2 Araçlar için yeşil ışık 165 saniye yanacak

Q0.3 Yayalar için yeşil ışık 60 saniye yanacak
Q0.4 Yayalar için kırmızı ışık 180 saniye yanacak

Araçlara kırmızı yanarken yayalara yeşil yanacak. Araçlara sarı yanmaya başlayınca yayalara kırmızı yanmaya başlayacak ve araçlara kırmızı yanana kadar yayalara kırmızı yanmaya devam edecek.

Yani:

Q0.0 = Q0.3
Q0.4 = Q0.1 + Q0.2

Programı çalıştırmadan önce I0.0 girişi aktif edilmelidir.

Program önce araçlara kırmızı yanması, yayalara yeşil yanması ile başlıyor. Ardından araçlara sarı ve aynı anda yayalara kırmızı yanıyor. Yayalara kırmızı yanmaya devam ederken araçlara yeşil yanıyor. Daha sonra program başa dönüyor; araçlara kırmızı ve yayalara yeşil olarak.

Ancak program sonsuz döngü olarak devam etmiyor. Bir kere başa döndükten sonra tekrar araçlara sarı, yayalara kırmızı bir türlü yanmıyor. Ben T37 zamanlayıcısının zamanı ile oynayarak bu durumun düzeltilebileceğini düşünüyorum. Bunu hesaplarken de e.b.o.b ve e.k.o.k kullandım; ama yine de doğru zamanı bulamadım. Belki de simülatörden kaynaklanan bir hatadır.

Bu programı istediğim şekilde nasıl düzeltebilirim? Yalnızca zamanlayıcı kullanılacak.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
en son kullandığın zamanlayıcının kapalı kontağını ilk kullandığın zamanlayıcının hemen önüne koy.Bi dene bakalım olcak mı...
 
Merhaba arkadaşlar,

Trafik ışıkları geceleri bazı yerlerde flaşa alınıyor, bazı yerlerde normal programda çalıştırılıyor. Bu durum karışıklığa yol açıyor gibi. Acaba bunun bir standardı yok mu? Yada her iki durum da doğru bir uygulama mı?:confused:

Trafik ışıklarında kullanılan en iyi marka LED'in hangisi olduğu konusunda bilgisi olan var mı acaba? Bu konuda bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sinyalizasyon (Trafik ışıkları) lambalarında kullanılan en iyi LED' lerin "Power Led" ler olduğu söyleniyor. Özellikle son yıllarda bu led lerin kullanımının arttığı söyleniyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,262
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst