Tp-link modem arızası

TP-Link iyi markadır müşterisini ortada bırakmaz.
 
gdt birkaç mikrosaniye koruma yapar. bu sırada orada MOV (metal oxide varistor) gibi smd parçalarda surge protect yapar ve smd sigorta vardır atmış olması gerekiyor. bios yazılımı silinmez.
 
Arkadaşlar akşam yüksek güçlü simşek çarpması sonucu modemim devre dışı kaldı enerji ışıkları yanıyor fakat internete bağlanmıyor yerine yedek bir eski modemim vardı bağladım çalışıyor yani hatta sorun yok elektronik bilgim sıfıra yakın ama şüphelendiğim bir parça var sorun ondan kaynaklana bilirmi acaba telefon hattında dutuyor omaj vermiyor yüksek gerilim koruyucu gibi bir şeymi bilgi veren olursa sevinirim...

Aw5Z99.jpg


HBUlnB.jpg


lRK02z.jpg

Merhaba

Servis sonrası , servis raporunu bilğilendirmeniz . Teşekkürler .

Kolay Gelsin . Sağlıcakla Kalın .
 
Böyle iyi bir markadan müşteriye satış sonrası garantisi konusunda, yazılı şartların tam olarak uyması konusunda gerekli ve haklı desteğin gelebilmesi çok şaşırtıcı da değil, keşke her markadan da ayni müşteri destek sorumluluğunun veya duyarlılığının ayni şekliyle gelebilmesini sürekli görebilmiş olsaydık..

Arıza aslında büyük çaplı elektrik yükü boşalması nedeniyle olabildiği için % 90-95 bence de yazılımın silinmesiyle olmuştur kanaatindeyim ben de. Minton marka büyük boy uydu alıcı cihazdan ben zamanında çok çektim, her sene yazılımı kendiliğinden siliniyordu, en sonunda tv tamircisinde tamir edilmediğini (Eleman yokluğu yüzünden gün be gün atıldığını) görüp tamircide hibe ederek bırakıp, scarta takılan küçük portatiflerden aldım da ancak tam olarak rahat ettim, şu ana kadar da (2-3 senedir) yazılımla ilgili bir sorun da henüz yaşamadım..

Statik elektrik yazılımların en büyük düşmanı maalesef, bu konuda sorumlu entegrenin bir bacağının bu yükten direk eklenmesiyle silinme gerçekleşiyor sanırım. Elimden çıkarıp kullanmaktan vazgeçtiğim ilk büyük uydu alıcımda da, bu pcb'nin bir noktasında topraklanma sorunu mutlaka olmuş olmalı ki senede bir beni tv-uydu tamircileriyle sürekli karşı karşıya da getirmiş oldu. Topraklama nedenli olduğundan kesin emin bulunsaydım o yıllarda buna kesin çözümü bir şekilde mutlaka da bulurdum. Neyse sağlık olsun diyelim, küçük uydu alıcılarla hem az yer kaplaması, hem daha az güç harcaması yönünden değiştirmem için bir milat (Bahanesi) oldu diyelim. Kolay gelsin. Herkese hayırlı Ramazanlar ve hafta sonları dileğimle.
 
Merhaba Sn .Binbaşı Hocam
Benim başıma gelmişti zamanını zoom modem ile , penta da yazılım yüklettim . yıldırım ve voltaj vs gibi .

S.A. Hayırlı Ramazanlar ,
Bu cevap yazılarınızı inceledim neredeyse tüm sayfayı kaplayacak düzeyde uzun yazılar .
Konuşma ve ses kayıt ile mi ? .foruma gönderiyorsunuz . Süpersiniz !!!

Kolay Gelsin .Sağlıcakla Kalınız .

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst