Toshiba mg15q6es1 igbt uçları

i.sinaplı

Katılımcı Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
1,173
Puanları
56
Yaş
43
Konum
BARTIN
Merhaba arkadaşlar. Toshiba mg15q6es1 igbt var. Bunun datasheetine baktım sadece teknik bilgilerini öğrenebildim. Bunun içinde 6 adet mosfet var. Bu herhangi bir mosfetin gate ucuna tetikleme verdiğimde sadece o kısma bağlı olan uç çıkış veriyor. U V W uçlarını motor mu bağlayacağız yoksa buraya RST fazları mı gelecek ? + - soketleri var. Buradan DC mi çıkıyor ? Bana bu igbt hakkında açıklayıcı bilgi verirseniz teşekkür ederim.
 
2013526213823433.jpg


Elinizdeki igbtnin iç yapısını açık şema olarak yukarıda görebilirsiniz.

Burada giriş uçları + ve - ile işaretlenmiş uçlardır. Bu uçlara DC voltaj gireceksiniz.
GU - GV - GW ile GX - GY - GZ uçlarından igbt yi tetikleyeceksiniz. Tetiklemeniz uygun açı farkı ile yaparsanız ( 120 derece açı farkı oluşturursanız ) UVW uçlarından 3 fazlı çıkış alabilirsiniz.

U - V - W uçlarıda çıkış uçlarıdır. Ne bağlayacağınız size kalmış. Bu igbt ile uygun besleme ile trifaze çıkış alınabilir.

Kolay gelsin.
 
+ -Giris uclarına dc kac volt vermek gerekır, mın ve max voltaj ne olmalıdır bırde serkan bey bu gu gv gw uclarını hangı tetıkleme palsı verıcez kare dalgaylamı olacak yoksa pwm mantıgıyla mı olucak.verdıgın bılgı ıcın tesekkur ederim.
Kabul
 
+ ve - uçlarına çıkıştan kaç volt almak istiyorsan ona göre hesaplamak gerekiyor. Bunun hesabını tam bilmiyorum.

pwm mantığı ile sürülmeli.. Daha verimli olur. Daha doğrusu siz bu IGBT ile ne yapmak istiyorsunuz motor sürmek isterseniz pwm farklı amaç içinse farklı sinyal uygulanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst