Topraklamadanmı acaba Ustalarım görüş bildirirseniz sevinirim

bunu her elektirikçi yapmıyor sanırım birde lamba falan yakım gür yanıyorsa topraklama sağlamdır diyorlar :D ilkel bir yöntem ama meger gibi olmaz tabi orada sonuçta sayılar konuşuyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Topraklama tesisatı yapıldıktan sonra sonuçları buraya yazarım herkese bir fikir olmuş olur. bu arada restore ettireceğim topraklama apartman içine kadar 35lik örgü bakır kabloyla 14lük spriel boru içerisine girecek oradanda sarı yeşil 16 lık nya kablo ile yukarı çıkacak topraklama kazığı 40 cm civarı zemin kazılıp q20 1.5 metre som bakır kazık çakıldıktan sonra üzeri 10 kg gem tozu ile doldurulup kapatılacak. işçilik için çağırdığım eletrikçi gerek yok abartmışın dedi ama ben yapıldığı zaman güzel birşey olsun taraftarıyım ileride var oksitlendi vay toprak direnci arttı olmasın diye yanlışmı düşünüyorum bu zaman kadar başımıza hep anı kurtarmaktan gelmedimi ileriyi her zaman düşünmek lazım bence.
 
Son düzenleme:
ev içindeki buata gidip siemens 30ma lık 40 amperlik kaçak akım rolesi taktım ama ilk açarken 1 yada 2 kaldırma denemesinde atıyor sonra kalkıyor sartel ve 1 yada 2 gün atmıyor sonra arada tekrar atıyor 4 günde 2 kere attı cihazlar hep aynı test butonu ile test ettiğimde atıyor sıkıntı yok kaçak akım rolesinde herhangi biryerde nötür değse bir yere değse yada fazdan kaçak olsa devamlı atması lazım diye düşünüyorum. Şu anda sıkıntı yok kullanıyorum. Topraklama için bir usta ile 250 tl karşılığı anlaştım işçilik için gelen ustada aşağıda gelip ölçtü acayip bir topraklama var dedi nereye gittiği belli değil dedi. 1 günde 2 kişi ile halledecekler. panoya nötür ve fazları bara ile dağıtalım dedi ama ben pek yanaşmadım pano biraz dar bara koyunca onu bide izole etmek gerekecek bilmeyen birinin elini değdirip çarpılmaması için 3 faz ve nötürü tırnaklı klemensle sağlamlaştıracak sadece.
 
Gecen gun fiyat almak icin getirttigim usta voltmetre ile olcum yaparken panoda topraklamayi inceleme sansim oldu. Adamlar apartman ici topraklama tesisatini cekmisler ama kablonun ucunu panoda birakmislar kazik cakmamislar :) benim dusuncem apartmana sonradan yapilan bu topraklama benzeri ama topraklama olmayan uygulama daire iclerine de topraklama tesisati doserken usta bazi yerlere topraklama tesisati kablosu var diye kolaya kacip buatta dire ev ici dosedigi topraklama tesisatina baglamis o kolayina kactigi kablonun bir ucuda o dairede musluklara bagli eskiden kolaya kacip bu yontemi kullaniyorlardi siz daha iyi bilirsiniz ustalarim o duzensiz topraklama tesisat direncide o musluga bagli olmasindan geliyor ve yukaridaki yazdigim sorunlar da ondan kaynaklaniyor ve alt dairedeki bayaninda musluktan carpilmasi bunlardan kaynaklaniyor.
 
Üst üste mesaj yazmışsın. Derdini kısa yazılarla ve tek mesaj halinde topla. Bu şekilde yazmaya devam edersen insanlar yazını okumaya üşenebilirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst