çamaşır makinası topraklama

kst3734

Üye
Katılım
27 Şub 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
35
Değerli arkadaşlar çamaşır makinasında kaçak var. Bu sorunu makinanın metal kısmına 2.5 mm2 lık bir iletkenin makinanın metal kısmı ile toprak arasına Bağlarsam olur mu . Yardım istiyorum siz lerden. Şimdi Den teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba.Bu kaçak elektriğin türüne doğrudan bağlıdır.Eğer makinadaki kaçak elektrik statik (ölü) elektrikse (Sürtünmeyle oluşan ve topraklama olmadığı için de bu metal gövde yüzeyinde deşarj olamadan biriken) makina gövdesi üzerinden toprağa tam deşarj olacak ve kontrol kaleminde bu halde herhangi bir ışık yanmayacaktır.Bu durumda sigorta ve K.A.K.R.si hiç atamaz.

Makinedeki kaçak elektrik gövdeye sıyrılan herhangi bir kablodan,izolasyonu bozulan kablo demetlerinden,vb. kaynaklıysa ve faz kaçağı şeklindeyse eğer,gövdenin toprakla irtibatlanıp bağlanmasında K.A.K.R’si ve sigorta anında atacaktır.Öncelikle kaçak elektrik dediğiniz bu elektrik kaçağının ne tür bir kaçak olduğunu tam olarak tespit etmelisiniz.Bunu anlamak çok kolaydır.Örneğin avometreyle metal gövde ile topraklı fişin 2 ucundan birinden ölçümle prob uçları ile yapılan kontrolde omaj ölçümü sonsuz değerde değil belirli ohm değerinde görünürse gövdeye fişin bir şekille takılmasında (Ancak diğer takılmada yani fazla nötürün tam yer değiştirmesinde bu durum olmayabilir) faz kaçağı toprak hattına direk geçecek ve bu durumda sigortayla K.A.K.R’si birlikte atacaktır.

Öncelikle makinenin tüm elektrik kablo tesisatını,tamburdaki elektrik motoru kablo çıkışlarını iyice inceleyerek hasarlı kabloyu tam bulup,onu tam yalıttıktan (izolasyondan) sonra bu makine gövdesine toprak hattını tam bağlarsınız.Aksi durumda bu haliyle (Gövdeye bilinmeyen bir yerden oluşan bu faz kaçağıyla) sigortayla K.A.K.R’si anında atacaktır.Kolay gelsin.
 
binbaşı hocamız çok iyi izah etmiş kak rolesi varmı topraklama mevcutmu makina gövdesine geliyormu bunların hepsi ölçülmesi gerekir tabiiki slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,157
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst