topraklama yapılacak yer killi toprak çözüm?

musmercan

Üye
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
86
Puanları
1
Yaş
46
arkadaslar saygılarımla..
öncelikle toprklamasını yapacagım yer tamamen killi toprak ..anlıyacagınız topraklama direnci cok yüksek..böyle bir yerde topraklama direncemi nasıl minimumu çekebilirim..topraklamasını yapacagım pano gücü yaklasık 200kw frekans konvertörleri var..ayrıca plc panolarıd var..kimyasal maddeler nekadar faydalı olur..saygılarımla..:)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
killi toprağın özgün direnci yaklaşık olarak 100-200 arası bir değerdedir.bence çokda kötü bir değer değil.
10 adet 1,5 m boyunda 20mm çapında bakır çubuk ile yaklaşık 2 ile 4 ohm arası bir değer elde edebilirsiniz.
ayrıca GEM tozuda kullanırsan bu değer 1'in altına düşer
 
Benzer bir yerde sıkıntı olmuştu ... Bir kepçe çağırdık 3-4 çuval GEM tozunu kepçe ile hamur gibi kardırdım ,sonra tekrar kapattık üzerinden kepçeyi geçirdim... Sonra 3 er ayrı kazığı yıldız bağlayarak , kazıkların etrafına da yani çıkura da GEM tozu dökerek ve yıldız noktalarını 50 mm^2 NYY ile birleştirerek bunu 3 kez yaparak yani toplamda 9 kazık ile olayı çözdük, ...
 
Son düzenleme:
civarda su varsa veya atık su falan varsa plastik borun yerine toprak boru kullanarak o bölgenin nemli olmasını sağlarsan faydası olur..
 
paraya kıy sondaj makinası getir 4 adet 12mlik sondaj çukuru açtır. kazıklarını gönder deliklerden aşağı sonrasında delikleri doldur toprak ile sorun çözülür.
 
Benzer durumları bizde yaşıyoruz 20 el arabası falan bahçe toprağını 1.5 metre 20 lik bakır kazık ları çalacağım yere dok toprağı gem le karistir önce hamur gibi olsun kaziklar arasındaki örgülü bakır kablo kullan 50-70lik çıplak bakır olsun ki kazık gibi yere toprağa temas etsin kaziklarini ister kaz ayağı yıldız yap ara sıra kazık ları çakarken megerle toprağı olc eminim o toprak değeri 2ohm lara kadar inecek ben öyle yapıyorum
Topraklama ağları var galvenizden bakirdan onlarla da olabilir.seçim senin
 
ÖNEMLi Kaziklari kendi kelepcesiyle değil de termal kaynak calwed kaynağı yapmanızı tavsiye ederim zaman la bakır in üzerindeki kelepçeler korozyon ve oksitten boşluktan dolayı gecirgenligini yitiriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst