Topraklama ve Paratoner ölçümü yapan firmalar

Benim anladığımkaarıyla EMO topraklama ve paratoner direnç ölüçümünü yapıyor. Bizimbir de şu sorunumuz var kulanılmayan bir tesiste paratonerin kablosunu koparmışlar. Biz bunu oradan söktürüp başka tesise montajının yapılmasını istiyoruz. bu durumda ya ölçümü ve montajı aynı firmaya yaptırak mı mantıklı?

Paratoner topraklama direnç ölçümü 1 nokta topraklama ölçümüdür nihayetinde. Pratoner firması onarımdan sonra ölçüm yapar ama genel topraklama ölçümünün EMO (Kurum) tarafından yapılmasının öneminden bahsettim size ölçüme 1 nokta daha ilave ettirmeniz size birşey kaybettirmez ancak olası büyük bir kazada can simidiniz olur. Bunun önemini önceki mesajlarımda da üzerine basa basa belirttim. Karar sizin. (Periyodik Bakım/onarım, test/ölçüm sonuçlarını arşivleyip iyi saklayınız.)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,

Loft Enerji A.Ş. EMO dan alınmış "SMM" ve "Topraklama Yetki Belgesi" ile Topraklama Ölçümleri, Paratoner Ölçüm ve Kontrolleri, Elektrik Tesisat Kontrolleri alanlarında size hizmet vermektedir.

Detaylı bilgi için www.loftenerji.com.tr - 0 505 883 07 07
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,266
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst