Topraklama ve Kaçak Akım Röleleri

30mA insan için tehlike sınırıdır. 300mA nerden geldi bilmiyorum ama, tesisatın yanmasını önlemek için, dolayısılığıyla yangın çıkmasını önlemek için kullanılır. Fakat ikiside isim olarak kaçak akım korumadır. İstersen sen insan koruma, yangın koruma diye ayırabilirsin:D.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim.Bir konuda da ben uyarayım.300 mA.lik yangın alarm korumaların son sıfırını silerek 30mA lik KAKR olarak satıyor veya takıyorlar.Böyle düşüncesiz arkadaşlarda var.Buradan kazanacakları 3 kuruşu başarı zannediyorlar ve vicdanları hiç sızlamıyor.Dikkatinizi çekmek istedim.
 
30 mA. olan kaçak akım korumadır
 
arkadaşlar bir mağzada k.a.r atmasını durduramıyorum ampermetreler 240 volt gösteriyor sizce bunun etkisi nedir
 
Gerilimle ilgisi yoktur.Tesisatınızda arıza yoksa,ya kaçak akım şalteriniz arızalı veya,alıcı
sayınız fazladır.Alıcıların,zati kaçakları nedeniyle ( fluoresant ampuler için,bu sayı 40 adet
olarak verilmektedir ) atıyor da olabilir.
 
Merhabalar,
KAR ile ilgili enteresan bir sorunla karşıkarşıyayım. 8daireli binada son 1 aydır 5 dairede ayrıca komşu diğer binada da 3 dairede KAR mütemadiyen atmakta. Özellikle geceleri ve sabahları.KAR attnca tekrar devreye alıyoruz, bazen 5 dakika sonra, bazen 1 saat sonra, bazen birkaç saat sonra tekrar atıyor. Bazı dairelerde hiç sorun yok. Sorun olan dairelerin birinde siemens marka, diğerlerinde çin malı var.Anlayamadığımız konu neden bir kaç dairede bu sorun yaşanmakta? Bir dairede kaçak olsa o direninki atar diye biliyorum.
elektrikçi kontorl etti. voltajlarda sorun yok. 229-230 V. Dediğine göre ya direkten, ya direk ve bina arası bağlantıdanmış.Elektrik idaresi elektrik direğini kontrol etti, bağlantı klemensini değiştirdi(sözde). Şimdi ara bağlantı kablosunu test ettirmeye çalışıyoruz (250 tl civarı ücreti ödemeyi kabul ettik artık).Yalnız sorunun nedenini anlamadık. Bu test işe yarayacakmı onuda bilemiyrm.Enerjisa ya göre ara bağlantıda sorun olsa bina girişindeki şalterler atarmış.KAR devre dışı bırakmakta istemiyoruz. Bizim sorunun nedeni/çözümü hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
 
merhaba sana yardımcı olmak istiyorum. öncelik olarak kacak akım sigortaları sıemens olacak 40 amper daire içinde topraklama ve netür bağlantıları bir birine değiyormu isterseniz beni arayın size daha ,yi yardımcı olayım 0531 582 01 47 adım zeydan
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
914,989
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst