toprak nötr arası bazı prizlerde 20 volt bazılarında 59 volt gösteriyor

ekotone

Üye
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
CİDDİ BİR SORUN
arkadaşlar geçen bir eve tesisat yaptım .kaçak akım roleli tek fazlı.3 tane ayrı hat çektim prizler için.İlginç olanı şu ki toprak nötr arası bazı prizlerde 20 volt bazılarında 59 volt gösteriyor.prizlere gelen enerjiyi kestiğimde toprak taki voltaj yok oluyor .tüm prizleri açtım kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca tğm toprak kablolarını ayırdım buattan hatta panodan da ayırdım hala 20 - 30 volt gösteriyor.İşin başka ilginç yanı evdekiler kaçak akıma maruz kalmalrına rağmen kaçak akım sigortası neden atmadı ? Hala çözemedim bu sorunu
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Evde topraklamanin olmadigina isaret ediyor soledikleriniz. Kopmusta olabilir.
 
İyi Geceler. Onur ustam bir sebep üzerinde durmuş. Ben de nötr gevşekliği üzerine dikkat çekmek isterim. Eğer nötr gevşekse böyle bir gerilim okunabilir ayrıca kaçak akım rolesinin de çalışmama ihtimali çok yüksek nötr gevşekliği durumunda. Topraklama kontrol edildikten sonra nötr gevşekliği üzerinde durmanızı tavsiye edebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst