toprak-nötr arası 25v

yola bir diyot birde seri kondansatör koyarsan yanar mı acaba ? bu da benim sorum olsun. Malum kondansatör AC de direnç olarak görev yapacak
 
nötürde oluşan akım/gerilim fazlar arası dengesizlikten oluşur, bu noktadasn sonraki ag sayaçlarda okunmayacaktır, ancak bu güç kaybı yg tarafında mutlaka akım artışına sebep olacağı için yg tarafındaki sayaçlarda okunacaktır(diye düşünüyorum)
 
Ben her iki durumdada yanabilecegini dusunuyorum. Evet led dc calisir ama diyot ve kondansatorle kismen dogrultmus ve direnci artirmis olmuyor muyuz. Alt tarafi 25 volt. Frekansi dusurebilirsek yanip sonebilir hatta :)
 
toprak nötr arası 25 v ölçüyorum.Bu 25v ile led yakabilirmiyim birde toprak nötr arası gerilim ac midir yoksa dc midir
senin devrende kak rolesi yok galiba bi role takta ondan sonra led yanarmı yanmazmı bize bi bildirirsen sevinirim. bu arada kokmana gerek yok sayaç yazmaz tabiiki fazlarla nötrlerin yeri değişik değilse slm
 
Toprak nötür arasında okunmuş olan 25VAC gerilim topraklama sisteminin sorunlu olduğunun işaretidir.

Olması gereken maksimum gerilim 5V dur.

Elektronik cihazlar için yapılmış olan topraklama sisteminin maksimum gerilimi ise 2V dan küçük olması gerekmektedir.Yapılan araştırmada transistörlerin 2,56V dan sonra iletime geçtiği gözlemlenmiş.Eğer toprak nötür arasındaki gerilim 3V ise cihazlarınızın istem dışı çalıştığı veya durduğunu şahit olabilirsiniz.
 
prizinize toprak hatti da çekilmemiş olabilir bende de 80 V mu ne gösteriyodu şerefsiz adam salondaki prizlerin birine toprak çekmemiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst