izmirtoner

Üye
Katılım
24 Eyl 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
Konum
izmir
değerli dostlar,

her evde yada işyerinde neredeyse bir yazıcı var;
gerek mürekkep püskürtmeli olsun, gerek laser olsun, zaman zaman ihtiyaçlar oluyor.

bu başlık altında, tüm sorularınızı cevaplamak isterim.

diğer toner dolum ve yazıcı tamir ustalarımız da lütfen buradan destek olsunlar.

bilgiyi paylaşarak çoğaltalım.

saygılarımla
 
açmış olduğunuz konu için teşekkür ederim .
evimde 2 adet yazıcı var. püskürtmeli olan hp psc 1315 model yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum,en az 6-7 kez kartuş doldurdmuşumtur.
son 2 renkli kartuş dolduruşumda renkli kartuş tat vermiyor ,renkler mat maviyi pembe gibi soluk çizik bir şekilde çıkıyor yani bastığım resimin renkleri ile alakası yok. doldurduğum yere veya başka yere geri gösterdiğimde kartuşun dolu olduğu söyleniyor.
kısacası renkli kartuş baskısı çok kötü. kullanamıyorum.
sebep ne olabilir kartuşu yenilesem diyorum fark etmez diyorlar.
cevap için şimdiden teşekkürler
 
rica ederim.

öncelikle çok sevindim, bir yazıcıyı 6-7 senedir kullanıyor olmanız, aşırı tüketim çılgınlığının yaşandığı son dönemde kulağa çok hoş geldi.

bir gram farklı üst modeli çıktı, eski model çöpe..aa bak şu özelliği de var,eski model çöpe..
ve tüm yurtiçi hasıla, ithalat nedeni ile dışarı akıyor. bir ton buğday neredeyse bir akıllı telefon ediyor ve çok üzücü.

yazıcı ve sarf malzemeleri tarafı da bu şekilde. bu nedenle izninizle sizi tebrik etmek istiyorum.

kartuşunuzun 6-7 kez doldurulmuş olması, içindeki süngeri,ve hatta ağız kısmını yıpratmış,işlevini yitirmiş bir hale getirmiş olabilir.
sünger katılaşmış ve tortulaşmış olabilir. çünkü kartuş, 6-7 kez dolarak neredeyse parasını 3-4 kez çıkarmış.

nacizane tavsiyem yeni bir kartuş almanız. muadil kartuşlar olabilir. eğer bunun için bir adres vermemi isterseniz, kendi mallarımı satın aldığım internet sitesini size özel mesaj atabilirim.

saygılarımı sunuyorum
 
cevabınız için teşekkür ederim. ben de lazer yazıcıda var ama renkli değil .terettüt ettiğim konu şuki yeni kartuş alırsam aynı problemi yaşarmıyım,yani yazıcıda bir problem olabilirmi ve birde artık kartuş fiyatına yeni yazıcı almak daha mantıklı gibi ne dersiniz fikriniz nedir teşekkürler
 
kartuşlu yazıcılarda,sarf malzemesi olan kartuşun çok çabuk bitmesi,dolumlarda mürekkep kalitesi nedeni ile baskı kalitesindeki düşüş,ayrıca kalitesiz mürekkebin kartuş ağzını tıkaması gibi sorunlar var; bir süre çıktı almadığınızda kartuş/kafa tıkanıyor ve Bakım masrafları neredeyse insanı canından bezdiriyor.

sıfır kartuş almak yerine,ithal muadil sıfırlar/yenilemeler alınabilir.

fakat ,sizin de belirttiğiniz gibi, yeni bir makine almak daha mantıklı ki, ben renkli yazıcıda da tercihinizin laser olmasını öneririm.

elinizdeki kartuşlu cihazı,üçü/dördü birarada olarak kullanıyorsanız, bu şekilde kullanmaya devam edin, ama baskıları laser renkli yacızıdan alın derim.
yani,faks,fotokopi,scan işlevini kartuşlu makineden, çıktı işini laser makineden alın.

böylecei,işi sadece renkli çıktı vermek olan, scan,faks vb özellikleri olmayan düz bir laser yazıcıyı,eğer imkanınız varsa ikinci el ve temiz, sıfır alıcam derseniz de dk sayfa adeti yüksek bir canon yada hp tercih ederek çözebilirsiniz.

ben işyerimde canon lbp-5050 kullanıyorum. çok memnunum.

saygılarımla
 
Elimde samsung ML-1670 marka printer var. Kartuşu bitti dolum için gittiğim yerde proğram atmak için 80TL ve dolum içinde 25Tl para istediler. Zaten printerın yenisi ancak o fiyat eder. Kartuş dolumu ilk defa gerçekleştirilecektir. Daha önce hiç dolum yapılmadı. Bu durumda yapılacak başka şey var mı acaba?
 
merhaba sn aaydin.

açıkçası yazılım konusunda ücretlendirmeye şaşırdım.
yazılım 30 TL,dolum 20 TL civarında olmalıydı.

serbest piyasa olunca,herkes herkese istediği fiyatı söyleyebiliyor; karışamıyorsunuz.
ilk sefer için gerekli olan bu yazılımı yüklettiğinizde, artık chip derdi yaşamadan sorunsuz toner dolumu yaptırtabiliyorsunuz.

chip,kontörlü bir telefon gibi çalışmayı sağlıyor. örneğin 1k,bin adet sayfayı işaret ediyor. 1000 adet basınca ben bittim uyarısı veriyor,yeni chip yeni kontör demek oluyor.
tonerin içinde toz olsa dahi,chip bitince basmıyor.

bu nedenle yazılım,bu chipi ortadan kaldırıyor ve son zerreye kadar toneri kullanmanızı sağlıyor.

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama, belirttiğim fiyatlardan yapabilecek profesyonel bir dolumcu bulabileceğinizi düşünüyorum.

meslektaşım 80 TL diyerek biraz abartmış sanki..
 
merhaba ben yukardakı yazılım sorunu olan arkadaşin yazısını okudum nette forumlarda da var printerın içinde chipten gelen bılgılerı kayıt eden bır eeprom var bır ara bende kullandım bu yazıcıyı chip bıttı dıyor kartuş dolu forumda bır arkadaşin yazdığı gıbı printerın içindekı eepromun yanılmıyorsam 1 ıle 4 ncu pini cımbızla kısa devre edıp makıneyı bır anlık çalıştırıp kapatıyorsun bu esnada printerın içindekı eepromun hafızası silimiş oluyor printer 5000 işlemden tekrar saymaya başliyor unutmuş yanlış bılgı vermiş olmıyayım forumlardan bırınde bu konu vardı araştırırsanız daha detaylı bilgi bulabılırsınız
 
sn tekin126, değerli katkınız için çok teşekkürler.

anakarta müdehaleden ziyade, bir yazılım güncellemesi ile sorunu çözmek daha iyi olmaz mı?
gerçi bu işi çok iyi bilen üstadların arasındayız, elektronik konusunda sıkıntı olacağını sanmam ama, yapılacak bir hata,orjinal firmware zarar görmesi,aç kapa kes bağla gibi bir takım külfetler 20/30 TL için bence göze alınmaması gereken zahmetler.

fakat eğer siz bahsettiğiniz müdehalenin orjinal alıntısını bulabilirseniz lütfen buraya da ekleyiniz, dikkat çekici bir konu

saygılarımla
 
Nette ufak bir araştırma sonucunda samsung ML1670e ait resetleme programını buldum ve çok basit adımlarla yazıcıyı resetleyebildim ve 80TL cepte kaldı. Sonuç olarak diyeceğim şu arkadaşlar, çok basit şeyler için bile bir sürü para istenebiliyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst